Vijesti Kultura

NAJAVA IZLOŽBE "POČETAK KRAJA" NIKOLE VUJANIĆA

Tema izložbe su klimatske promjene i ljepote našeg planeta

NAJAVA IZLOŽBE
Hrvatska matica iseljenika Područni ured Dubrovnik poziva vas na izložbu hrvatskog iseljenika Nikole Vujanića iz Pariza, s temom klimatskih promjena, pod nazivom „POČETAK KRAJA*“, u palači Sponza, u razdoblju od 21. svibnja do 3. lipnja 2019. godine, u suorganizaciji Umjetničke galerije Dubrovnik i JU Rezervata Lokrum, a uz potporu Državnog arhiva u Dubrovniku, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije,Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine. 

Otvorenje izložbe je u utorak 21. svibnja 2019. godine u 20 sati u atriju palače Sponza. Izložba je posvećena klimatskim promjenama, a priređuje se uoči Dana biološke raznolikosti 22. svibnja i Dana planete zemlje 5.lipnja 2019.  godine. 

Hrvatsko-francuski autor, dizajner Nikola Vujanić, rođen je 1950 u Splitu. Živi i radi u Parizu od studentskih dana, gdje je završio akademiju ENSAD (Ecole national superieur des Arts decoratifs), specijalizacija Vizuelne komunikacije. Djeluje kroz dizajn, grafički dizajn, videoilustracije i skulpture. Izlagao je u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Japanu, Kini, Južnoj Koreji, Brazilu i Argentini. Posljednjih godina, uz svakodnevni profesionalni posao, zanima se za digitalno slikarstvo i klimatske promjene. 

Izložba „POČETAK KRAJA“ posvećena je našoj planeti, njenoj ljepoti, ali i opasnostima koje je ugrožavaju.  
 
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Prometna nesreća u Dračama na Pelješcu

Prometna nesreća u Dračama na Pelješcu
Oko 15:50 sati došlo je do teže prometne nesreće u Dračama na Pelješcu. U nesreći je sudjelovalo sanitetsko vozi...
Prometna nesreća u Dračama na Pelješcu