Vijesti Kultura

EGA: FRAUEN IM ZENTRUM

Lena Kramarić izlaže u Beču

EGA: FRAUEN IM ZENTRUM
Akademska slikarica Lena Kramarić 9. svibnja otvorila je svoju samostalnu izložbu u velikoj galeriji u centru Beča. Partner i organizator izložbe je bečka organizacija EGA: Frauen im Zentrum u čijim prostorima se Kramarić prvi puta predstavila prije dvije godine, kada je izabrana izlagati uz 10 finalistica nagrade za umjetnost pod nazivom "Slavljenje ženske raznolikosti".

S obzirom da je izložba kao i nagrada bila namijenjena isključivo umjetnicama iz Austrije velika je čast što su napravili iznimku i Kramarić uključili u izbor od 10 finalistica te joj dodijelili nagradu; samostalnu izložbu u galerijskim prostorima Ega:Frauen im Zentrum. Nakon iznimke koja se desila kada je kao finalistica nagrade, pozvana sudjelovati na grupnoj izložbi, Kramarić je dobila priliku samostalno izlagati te je prva ženska Europska umjetnica koju EGA predstavlja te tako želi ojačati žensku mrežu umjetnica.
Na izložbi je predstavljena selekcija od 18 umjetničkih radova nastalih od 2016. do danas.

Za izložbu je izrađena promotivna publikacija "LENA KRAMARIĆ::: Portfolio/Selected works 2006-2019"

Knjižica na stotinjak stranica je Lenin portfolio, presjek kroz 13 godina rada s naglaskom na recentne radove i projekte. Dizajn potpisuje studio za grafički dizajn ‘Kuna Zlatica’ iz Zagreba a tiskana je u 500 primjeraka u Tiskari Grafing, koji su ujedno i sponzori projekta. Projekt su poduprli i Grad Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli te Hrvatska turistička zajednica.

Izložba ostaje otvorena do 28. lipnja.
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije