Vijesti Kultura

RAZGOVOR S DOAJENKOM KAZALIŠTA O TEATRU, GLUMI, TELEVIZIJSKIM I FILMSKIM ULOGAMA, DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

MILKA PODRUG KOKOTOVIĆ Krleža me zvao na Gornji grad, ali ja sam odabrala Dubrovnik

RAZGOVOR S DOAJENKOM KAZALIŠTA O TEATRU, GLUMI, TELEVIZIJSKIM I FILMSKIM ULOGAMA, DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Već ste 65 godina na pozornici KMD-a i još uvijek ste aktivni! Nedavno ste igrali u predstavi ”Bjegunke” sa Ksenijom Prohaskom u režiji Nenni Delmestre. Koja je tajna Vaše snage, volje, spremnosti, sposobnosti koncentracije za glumu?

”Aktivan” nije primjerena riječ za glumca, više za vojničko zvanje, općenito za nekog službenika. O tome inače ne razmišljam – traže me i igram dok mogu... Ne naprežem se da bih ”igrala”... Igranje me spašava od prozaičnog života. Bog mi je dao snagu i raspored svega u sebi. Radom, upornošću, nekim odricanjima... Talenta moraš imati, a osamdeset posto je rad i RAD. Nenni Delmestre je sjajna redateljica, sve što sam s njom radila, bilo je po mojoj mjeri. Ona je filozofski orač, a i ja sam, nikad stati... Ekipa i Lina, koja je kreator i korektor - i naša Ksenija Prohaska partnerica, kao vila... Odlična karakterna glumica.
 

POČETNIČKI GRADILA I ODLIKAŠKI SLUŽILA

 

Može se naći podatak kako ste voljeli sport i slikarstvo, što je bilo presudno u Vašoj odluci da život posvetite glumi?

Ja sam kao mlada bila (a i sad sam, ali manje) razbucana osoba – sve sam htjela, misleći da mogu. I plivala i igrala sam rukomet, čak i mačevala, ubila sam se trenirajući, ali... Nisam bila prva. Crtanje je bila kao normala. Kad sam bila mlada glumica učila sam uloge u raznim ateljeima velikih imena: Masle, Pulitika, Dulčić...

 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Đe si?

Đe si?
Objektivu Dubrovačkog vjesnika ne može promaći šetač Uvalom. Nakon jutarnje, donosimo i poslijepodnevnu špicu i ...
Đe si?