Vijesti Kultura

PRIRODOSLOVNI MUZEJ DUBROVNIK

Posjetite izložbu o endemičnom cvijeću Dalmacije

PRIRODOSLOVNI MUZEJ DUBROVNIK

Prirodoslovni muzej organizira ui najavljuje novu izložbu na koju su pozvani svi naši sugrađani. Riječ je o otvorenju izložbe Lipo cviće uokolo „Cvita“ Mediterana koja se u dubrovačkom Prirodoslovnom muzeju otvara točno u podne 23. siječnja.

To je gostujuća izložba Prirodoslovnog muzeja Split Lipo cviće uokolo „Cvita“ Mediterana. Autori izložbe su Nediljko Ževrnja i Dalibor Vladović. Riječ je o fotografijama endemične flore srednje Dalmacije, tj. bliže okolice Splita: od otoka Čiova, preko Kozjaka i Svilaje do kanjona rijeke Cetine.

Iz muzeja poručuju: pridružite nam se u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik u utorak kako biste vidjeli fotografije 38 biljnih vrsta za koje autori izložbe navode: „Tu „lipotu“ možete dotaknuti na planinama: Kozajku, Mosoru, Biokovu, Svilaji, Kamešnici i Dinari. Pratiti će vas ta „lipota“ na otocima, sve do onih udaljenih: Jabuke, Palagruže, Brusnika... Sresti ćete je u blizini ušća Jadra, Žrnovnice i u kanjonu Cetine. Ako se nađete na golom kamenu, kamenjarskom pašnjaku, garigu, makiji ili šumi, dobro „otvorite“ oči i pogledajte boje prirode.“

 

loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije