Vijesti Hrvatska i svijet

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NOVA VILA KAPETANA VATRENIH U MADRIDU

FOTO: Luka Modrić odustao od vile Bellavista u Dubrovniku?

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NOVA VILA KAPETANA VATRENIH U MADRIDU
Hrvatski najtrofejniji nogometaš,Luka Modrić, barem kako sada stoje stvari, neće useliti u dubrovačku Villu Bellavista u Svetom Jakovu vrijednu 15 milijuna eura, odakle puca spektakularan pogled na povijesnu jezgru i otok Lokrum.

Naime, kako od Madridskog AS-a prenose Sportske novosti, Luka Modrić je jedan od najvažnijih igrača u povijesti Real Madrida, kupio je novu skupocjenu vilu u Madridu koja, između ostaloga, u svom sastavu ima devet spavaćih soba, masažni salon, dvoranu za vježbanje i bazen vrijednu 12 milijuna eura. Novo imanje kapetana Vatrenih proteže se na 10.000 četvornih metara, od čega 2700 otpada na samu kuću koja u svom sastavu ima i kino dvoranu sa 18 sjedala, te vinski podrum i garažu u koju stane deset automobila. Fotografije nove kuće Luke Modrića pogledajte OVDJE.

Podsjetimo u veljači ove godine Luka Modrić sa obitelji odmarao se nekoliko dana u Villi Bellavista, a po gradu je tada odmah 'pukao' glas kako je slavni nogometaš u Dubrovnik stigao ne zbog odmora nego radi kupovine te vile koja je u vlasništvu dubrovačkog poduzetnika Braca Turčića. To ne čudi jer su nekretnine u Dubrovniku već kupila mnoga slavna imena iz sporta. Među prvima je bio bivši nogometaš Mark Viduka, čija je vila u Lozici proglašena jednom od najlješih u Hrvatskoj. Vrijednost kuće danas bi se, da je kojim slučajem Viduka želi prodati, popela na najmanje 5 milijuna eura. Od poznatih sportaša u luksuznim kućama u Gradu već uživaju košarkaš član NBA momčadi Bojan Bogdanović i nogometaš Edin Džeko. Najveći kupac nekretnina u Dubrovniku među poznatima je svakako je nogometni trener i manager Vahid Halihodžić. Vlasnik je prelijepe kuće na Boninovu te još desetak stanova i poslovnih prostora. Dvije nekretnine u Dubrovniku ima košarkaški trener Jasmin Repeša, a dubrovačku adresu odabrali su i bivši rukometaš Zagreba Kiro Lazarov.

Modrići su se navodno oduševili vilom i lokacijom, te su bili spremni u Bellavistu useliti već ovo ljeto, no kako to u nas obično biva, čitav aranžman, saznalo se neslužbeno u ožujku propao je zbog sudskog spora između Grada Dubrovnika i Braca Turčića oko parka Gjivović koji se nalazi u sklopu ville. Iz gradske uprave tada se moglo čuti kako je gotovo sigurno da će Grad Dubrovnik izgubiti taj sudski spor, no kako iz političkih razloga aktualna gradska vlast mora ići do kraja iako su Turčićevi odvjetnici nudili nagodbu.

Kako je Dubrovački vjesnik tada neslužbeno saznao Grad je Turčića tužio jer je pri obnovi vile 'prisvojio' njihov dio parka Gjivović, a Turčić je navodno uzvratio protutužbom te od Grada traži povrat ulaganja u gradski dio parka te ulaganja u nove skaline prema stjenovitoj plaži.

Naime, kako zakonski nitko ne smije priječiti prolaz do javnog pomorskog dobra, Turčić je odlučio do mora izgraditi alternativni put te zaobići park kako bi osigurao intimu budućim stanarima Ville Bellavista. No radove je 2011. godine zaustavila je građevinska inspekcija jer se utvrdilo da je Grad Dubrovnik vlasnik manjeg dijela parka Gjivović. Tada se oko parka i prolaza prema plaži digla se velika medijska buka, građevinski pothvat u parku osim ekologa uznemirio je i stanare iz susjedstva. No investitor je tada no poručio kako nema devastacije te da se radovi provode uz odobrenje tadašnjeg dubrovačkoga gradonačelnika Andra Vlahušića i znanje zaštitara. No, 2014. godine Grad je tužio Turčićevu tvrtku Adriatik Razvoj koja ne želi otvoriti park Gjivović za javnost te jer je Gradu Dubrovniku, kao suvlasniku, onemogućeno korištenje njihova suposjeda. Nakon tri godine suđenja, iako su iz Adriatik Razvoja tvrdili da je više od 80 posto parka u njihovu vlasništvu, te da su se s Gradom dogovorili da će park izgledati onako kakav je sada, donesena je nepravomoćna presuda u korist Grada Dubrovnika. Adriatik Razvoju sud je naložio da spornu nekretninu preda Gradu Dubrovniku u suposjed. Iz obrazloženja je vidljivo da Grad nije uspio sa zahtjevom da park bude u suposjedu građana i turista nego da u njega mogu kročiti samo službene osobe. Kao što se očekivalo, Turčić se na tu presudu žalio, a kako smo već naveli, velika je vjerojatnost da će postupak završiti u korist tvrtke Adriatik Razvoj.

Modrić očito nje imao strpljenja čekati rasplet sudske trakavice te je novu nekretninu pronašao u Madridu i pri tom uštedio tri milijuna eura.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije