Vijesti Hrvatska i svijet

ŠIBENČANI POKRENULI LAVINU

BOURBON RHODE RESCUE Peticija za nastavak potrage za nestalim pomorcima

ŠIBENČANI POKRENULI LAVINU
Otvorena je peticija za nastavak potrage nestale posade broda nastradalog u Atlantiku, Bourbon Rhode. Među nestalima je i Šibenčanin, zapovjednik Dino Miškić čiji su sugrađani pokrenuli peticiju kako bi izvršili pritisak na francuskog brodara i spasilačke službe koje su danas službeno prekinule potragu. Peticiju možete potpisati OVDJE.

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan komentirao je za N1 prekid potrage za pomorcima koji su nestali nakon potonuća Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, rekavši kako potragu treba produljiti na neko vrijeme jer je 'činjenica da tri splavi nisu pronađene, da se u tim splavima može preživjeti jedan dulji vremenski period i da nada još uvijek postoji." Melvan je mišljenja da bi se produljenje pretrage za još desetak dana moralo ostvariti bez obzira na troškove i probleme, jer nada postoji, ne samo u obiteljima nestalih pomoraca.

Nakon službenog prekida potrage, i zahtjeva obitelji nestalih pomoraca za nastavkom danas se oglasio i premijer Plenković rekavši kako objava brodara ne znači da je potraga potpuno obustavljena, jer svaki brod koji prolazi tom rutom ima obavezu motriti, te da je hrvatsko veleposlanstvo u stalnim kontaktima s tamošnjim vlastima te prenosi sve dobivene informacije obiteljima nastradalih pomoraca.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Udari valovi na Konavoskim stijenama

Udari valovi na Konavoskim stijenama
Kao i mnoga područja na dubrovačkom priobalju tako su i Konavoske stijene bile zapljusnute orkanskim valovima. N...
Udari valovi na Konavoskim stijenama