Vijesti Hrvatska i svijet

REKORDER OD POČETKA PRIMJENE NOVOG ZAKONA

Vozač dobio kaznu od 27.700 kuna, napravio cijeli niz prometnih prekršaja

REKORDER OD POČETKA PRIMJENE NOVOG ZAKONA
Nakon što je 1. kolovoza započela primjena novih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama tijekom vikenda je proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je vozač kažnjen visokom novčanom kaznom, izvijestila je Koprivnićko-križevačka policija, donosi Jutarnji list.

U nedjelju, 11. kolovoza,  na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden 33-godišnji vozač koji je u 2.10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira upravljao neregistriranim osobnim automobilom, koji nije osiguran, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima 'B' kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,61 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom 27.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje, donosi Jutarnji list.

Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju strože kažnjavanje počinitelja 8 najtežih prekršaja za koje je detektirano da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu, a to su:

1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava,
7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Dubravka Šuica u užem krugu kandidata 

Dubravka Šuica u užem krugu kandidata 
Dubravku Šuicu, HDZ-ovu europarlamentarku u drugom mandatu, Vlada će na sjednici u četvrtak najvjerojatnije pred...
Dubravka Šuica u užem krugu kandidata