Vijesti Hrvatska i svijet

OTIŠAO JOŠ JEDAN MINISTAR

Goran Marić podnio neopozivu ostavku

OTIŠAO JOŠ JEDAN MINISTAR
Goran Marić podnio je neopozivu ostavku. Napravio je to na zanimljiv način - potpisao je ugovor o darivanju zemljišta u Novom Vinodolskom, zaradio aplauz prisutnih i na kraju javno obznanio: - Ovo je moj zadnji ugovor!

Ono što se nagađalo tijekom cijelog jutra, dobilo je potvrdu malo iza podneva. - Danas sam podnio neopozivu ostavku i aktivirao svoj mandat u Saboru. Marić se, Jutarnji doznaje, prošle subote sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima, prije nego je predsjednik HDZ-a i šef Vlade išao u Dalmaciju, a na sastanku je navodno dogovoreno da sam podnese ostavku. Neki izvori kažu da je i sam Marić rekao kako mu je teško izdržati medijski pritisak i da će podnijeti ostavku.

Te navode je Marić potvrdio i danas.
- Niti jedan dan nisam proveo u mirnim uvjetima. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i oživljavanje državne imovine. Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj - rekao je Marić. Novinare je zanimalo tko mu to točno smješta i jesu li ga kontaktirali iz USKOK-a, ali Marić više nije bio zainteresiran za rasprave. - Sve sam objasnio. Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel Ministarstvu.
 
Ova odluka i nije toliko iznenađenje budući da se u medijima već neko vrijeme spekuliralo da će Marić biti jedan od ministara koji će u sklopu rekonstrukcije Vlade napustiti Banske dvore, o čemu je pisao Jutarnji list.

Uz Marića se zadnjih tjedana veže nekoliko poslova koji su podigli sumnju u postojanje sukoba interesa. Tako je Jutarnji list prošlog tjedna otkrio da je Marić odlučio u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 milijuna kuna.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman