Vijesti Hrvatska i svijet

JAVNI POZIV DRŽAVNE IMOVINE

Jugobanka, Jakljan i Aurora u Trstenom idu u zakup na 30 godina

JAVNI POZIV DRŽAVNE IMOVINE
Ministarstvo državne imovine objavilo je Javni poziv u kojemu se u dugogodišnji zakup daju dvije vile, Vila Regenhart u Svetom Jakovu i Vila Aurora u Trstenom te odmaralište na otoku Jakljanu. Rok za podnošenje ponuda je 30 srpnja. Ugovor o zakupu sklapa se na rok od 30 godina.
Vila Aurora u Trstenom površine je 12.961 m2, a nudi se po početnoj cijeni od 259.220 kn. Namjena je ugostiteljsko turistička, razgledati se može 18. srpnja. Nekretnina je trenutno u derutnom stanju no na izvanrednoj lokaicji pa nema sumnje da će se pronaći zakupac, mada još traje imovinsko pravni spor s BIH oko vlasništva nad ovom vilom. Vila Aurora izgrađena je početkom 20. stoljeća, a poslije Dru­gog svjetskog rata postala je odmara­lište komunističkog vodstva Socijalističke Republike BiH.
Ministarstvo u zakup daje i Vilu Regenhart u Svetom jakovu poznatije kao bivše odmaralište Jugobanke, a površine 1.943 m2. Jugobanka se daje u zakup po početnoj cijeni godišnjeg zakupa od 38.860 kn. Namjena je ugostiteljsko turistička, a posjeduje energetski certifikat G kategorije. Ova ekskluzivna vila izgrađena je 1935. godine, a nako što je određeno vijreme služila kao dom umirovljenih svećenika otada je bez namjene također zbog dugogodišnjeg spora. Nekretnina se može pogledati 18. srpnja.
Država također daje u zakup i bivše odmaralište na otoku Jakljanu površine 22.701 četvorni metar i to zanajmanje 454.020 kuna godišnjeg zakupa. Namjena ovoga prostora je ugostiteljsko turistička, a podsjetimo kako je i oko ovoga otočića odnosno odmarališta postojao spor u kojem je srbijanska državna agencija, na jednak način kao nekadašnje odmaralište u Uvali Lapad, prodala odmaralište na otočiću ondašnjem vlasniku Jadranskih luksuznih hotela Goranu Štroku. Prije toga HFP je ovo otočko odmaralište dao na korištenje crkvi, a tijekom Domoviskog rata tamo je bilo sjedište Odreda naoružanih brodva.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije