Vijesti Hrvatska i svijet

PREDIZBORNI SKUP

(FOTOGALERIJA) Karlo Ressler: HDZ  je jamac nacionalnih vrijednosti, znanja i vjere u uspjeh  Hrvatske u Europskoj uniji

PREDIZBORNI SKUP

 Nositelj listeizborne liste za Europksi parlament, Karlo Ressler iz Dubrovnika je u nedjelju navečer na predizbornom skupu poručio kako je  HDZ jamac nacionalnih vrijednosti, znanja i stručnosti te vjere u uspjeh Hrvatske. - Domoljublje i patrotizam naši su temelji kao i kršćanstvo koje je i temelj cijele Europe. To su naše vrijednosti.  Bez stručnosti i znanja te spremnosti na promjene ne bi danas bilo gradilišta Pelješkog mosta niti proširenja dubrovačke zračne luke. Važna nam je i vjera u uspjeh, poglavito nama mladima . Neki pokušavaju iscenirati beznađe u Hrvatskoj a to ne smijemo dozvoliti jer bi to bilo pogubno upravo za mlade generacije - poručio je između ostalog Karlo Ressler sa stranačkog skupa u Dubrovniku na kojem su se okupili stranački čelnici i članovi HDZ-a iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije. 

Druga na izbornoj listi, aktualna europarlamentarka i bivša saborska zastupnica i gradonačelnica Dubrovnika, Dubravka Šuica poručila je kako su u narednom petogodišnjem razdoblju Europske unije pred hrvatskim zatsupnicima u EU parlamentu dva strateška cilja. - Imamo najdužu vansjku granicu Europske unije te nam je ulazak u Schengenski granični režim prioritet. U modernizaciju graničnih prijelaza uložili smo 160 milijuna eura i sigurna sam da ćemo uskoro ući u schengeski režim. pitanje je samo dobre političke volje. Drugi prioritet nam je proširenje EU na susjedne zemlje. prije svih na BiH a potom i na Crnu Goru pa i Srbiju. No moraju za to ispuniti uvjete, kao i sve druge zemlje, Posebno kada je riječ o Srbiji jer bez popisa nestalih, povrat kulturnih dobara i osiguravanja  prava hrvatskoj nacionalnoj manjini kakva Srbi imaju u Hrvatskoj , nećemo dopustiti ulazak u Europsku uniju - poručila je među ostalim Dubravka Šuica. 

Tijekom predstavljanja HDZ-ovih kandidata za EU parlament istaknute su koristi koje Hrvatska ima od članstva u Europskoj uniji. Tako je naglašeno da je  iz EU fondova povućeno 14 milijardi kuna više nego je Hrvatska uplatila u europski proračun te ako o tome najbolje svjedoče brojni projekti koji se financiraju iz EU u cijeloj Hrvatskoj od kojih su najveći gradnja Pelješkog mosta te proširenje i mdernizacija Zračne luke Dubrovnik.  Naglašeno je kako je od ulaska u EU u Hrvatskoj prepolovljen broj nezaposlenih mladih ljudi te kako je otvoreno 190 tisuća novih radnih mjesta. 

nazočne su pozdravili i domaćini, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Branko Bačić ujedno i predsjednik kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru. 

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Đe si?

Đe si?
Objektivu Dubrovačkog vjesnika ne može promaći šetač Uvalom. Nakon jutarnje, donosimo i poslijepodnevnu špicu i ...
Đe si?