Vijesti Hrvatska i svijet

PREMIJERI 17 DRŽAVA U DUBROVNIKU

Tsipras stigao u Palace, preko 320 novinara i snimatelja prati summit i poslovni forum Kina plus 16

PREMIJERI 17 DRŽAVA U DUBROVNIKU
Nakon otvorenja poslovnog foruma Kina plus 16, u dubrovačkom hotelu Rixos, premijeri Andrej Plenković i Li Keqiang te ostali šefovi država srednje i istočne Europe u hotelu Palace stigli su na plenarnu sjednicu i potpisivanje bilateralnih sporazuma. U Palace je stigao i grčki premijer Alexis Tsipras.

Ovaj događaj prati više od 320 akreditiranih novinara i snimatelja, a prolazak dužnosnika iz jednog u drugi hotel u Dubrovniku izaziva potpuni prometni kolaps. Vozači su jutros po 45 minuta stali u mjestu kroz Gruž, Lapad i ostale dijelove grada.

Viktor Orban, mađarski premijer, među prvima je jutros došao na otvorenje poslovnog foruma i summita Kina+16 u hotel Rixos Libertas, ali se nije pojavio na rukovanju s premijerom Plenkovićem koji je oko 9 sati dočekivao visoke goste iz srednje i istočne Europe i Kine. Službenog objašnjenja nije bilo, a navodno je imao bilateralne sastanke, objavio je Jutarnji list.

Jučer poslijepodne u grad su stigli i sjevernomakedonski premijer Zoran Zaev, crnogorski premijer Duško Marković, češki premijer Andrej Babiš, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, estonski premijer Juri Ratas, bugarski premijer Bojko Borisov, premijerka Rumunjske Viorica Dancila, slovački premijer Peter Pellegrini, slovenski premijer Marjan Šarec, srbijanska premijerka Ana Brnabić i albanski premijer Edi Rama.

Danas bi trebao stići i poljski premijer Mateusz Morawiecki, a svoj je dolazak tijekom susreta s hrvatskom predsjednicom u četvrtak najavio i češki predsjednik Miloš Zeman.

Premijeri su se u Dubrovniku pridružili premijerima Hrvatske i Kine, Andreju Plenkoviću i Liju Keqiangu, koji su se susreli već u srijedu, a u četvrtak prijepodne sudjelovali i na simboličnom dovršetku prve faze izgradnje Pelješkog mosta koje provodi kineski konzorcij China Road and Bridge Company, objavio je Jutarnji.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Gori skladište Slobodne Dalmacije

Gori skladište Slobodne Dalmacije
Oko 16:30 zapalila se zgrada Slobodne Dalmacije koja je odnedavno fizički odvojena od redakcije Slobodne Dalmaci...
Gori skladište Slobodne Dalmacije