Vijesti Hrvatska i svijet

OD BRANCINA DO JANJETINE

DELICIJE NA JELOVNIKU Premijer Plenković domaćin svečane večere u Kneževom dvoru

OD BRANCINA DO JANJETINE
Nakon obilaska gradilišta Pelješkog mosta, gdje je danas u more spušten 128-metarski pilot, hrvatski i kineski premijer, Andrej Plenković i Li Keqiang susreli su se sa šefovima vlada zemalja srednje i istočne Europe. Sutra se, naime, u Dubrovniku održavaju poslovni forum srednje i istočne Europe i Kine, tzv. Inicijativa 16+1, te sastanak predsjednika vlada tih zemalja.

Nakon službenog fotografiranja pred tvrđavom Revelin, na Trgu oružja, delegacije su obišle dubrovačku povijesnu jezgru. Premijer Plenković domaćin je svečane večere za visoke dužnosnike koja se održava u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora.

Uzvanici će se gostiti ribljim i mesnim delicijama, a neslužbeno se doznaje kako se na jelovniku, između ostaloga, nalaze smotuljak od jastoga s krastavcima i kremom od komorača s kozicama, jakobove kapice s kremom od cikle, pjenicom od graška i hrena, mozzarela sa šparogama, sušenim rajčicama, kremom od borovnica, graškom i pikantnim gazpachom, punjeni patlidžani s mladim špinatom, janjetina s mentom i umakom od prošeka, jadranski brancin s kremom od cvjetače, šparogama i umakom od plavca. Među desertima nudi se pjenica od bazge poslužena s umakom od jagode i prahom od čokolade.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Ljetne manifestacije na Elafitima

Ljetne manifestacije na Elafitima
Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s organizacijom niza zabavnih ljetnih manifestacija na Elafitima...
Ljetne manifestacije na Elafitima

Uskoro počinje Festival soli

Uskoro počinje Festival soli
Uskoro se u Stonu otvara treća po redu multimedijalna manifestacija Festival soli, koja obuhvaća različita događ...
Uskoro počinje Festival soli