Vijesti Hrvatska i svijet

OBAVIJEST IZ HAC-a

Zbog padalina i zimskih uvjeta vozite oprezno

OBAVIJEST IZ HAC-a
Prema prognozi DHMZ-a, tijekom današnjeg dana očekuje se snijeg u većem dijelu zemlje, a naročito u Gorskom kotaru i Lici, gdje se tijekom sutrašnjeg dana očekuje i pojačanje bure. Obzirom na najavu, te na pojačane migracije ljudi tijekom blagdanskih vikenda, apeliramo na poseban oprez u vožnji autocestom. Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama, međutim, u zimskim uvjetima, da bi vožnja bila što sigurnija, potrebna je dodatna odgovornost i samih korisnika.
Naročito apeliraju na vozače da ne pretječu ralice, te da na put ne kreću bez zimske opreme jer vozila bez zimske opreme su ujedno i opasnost za sve korisnike autocesta. Dok traju snježne padaline, brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti i svakako prije kretanja na put, mole se korisnici da provjere stanje na cestama.
Za vrijeme snježnih padalina uloga zimske službe je osigurati prohodnost, što u situacijama obilnijih snježnih padalina podrazumijeva i do 10 cm snijega na kolniku. To svakako ne znači da se snijeg ne uklanja odmah s početkom snježnih padalina, već se po prolasku ralice za vrijeme padalina stvara novi snježni pokrivač, a koji se čisti odmah u slijedećem ciklusu. Autocestu u stanje pune prohodnosti moguće je dovesti tek po prestanku padalina.
Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme zimskih uvjeta na cestama, sve informacije redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) - Stanje na autocestama.
Mole se korisnici da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111, kažu iz Hrvatskih autocesta.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Umjerena opasnost od toplinskog vala

Umjerena opasnost od toplinskog vala
Za Dubrovačko-neretvansku županiju za četvrtak 22. i petak 23. kolovoza prognozirana je umjerena opasnost, dok z...
Umjerena opasnost od toplinskog vala