Vijesti Crna kronika

OPET SE VOZAČI OPUSTILI

REKORDER VIKENDA Vozio pijan, nije se vezao, a to ga je koštalo....

OPET SE VOZAČI OPUSTILI
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 750 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 534 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 37 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 1 osoba zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 15 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

- Najveća koncentracija alkohola od 1,33 g/kg izmjerena je nešto iza ponoći u petak, 13. prosinca, 45-godišnjaku koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen na kolniku državne ceste D-8 u Opuzenu, a također je utvrđeno da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.
Vozač je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog za novčani iznos od 10.500,00 kuna i zaštitna mjera upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci što je ujedno najveća izrečena novčana kazna ovog tjedna.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije