Vijesti Crna kronika

EPILOG PLJAČKE U METKOVIĆU

PRIVOĐENJE OSUMNJIČENIH ZA NEVIĐENU PLJAČKU BANKE  Odvjetnici ogorčeni postupcima Državnog odvjetništva: 'Što se ovo događa ne znamo' 

EPILOG PLJAČKE  U METKOVIĆU
U tijeku su privođenja na sud troje osumnjičenih zaposlenika poslovnice RBA banke u Metkoviću zbog milijunske pronevjere novca. Riječ je o iznosu od oko pet milijuna kuna koje su troje osumnjičenih, dvije zaposlenice i direktor poslovnice protupravno prisvojili, podijelivši ih po računima članova svoje obitelji. Nakon što je dovedena tridesetosmogodiišnja A.M.županijskom državnom odvjetniku te nakon što je dala iskaz, ponovo je vraćena pritvorskom nadzorniku. Nakon nje dovedena je u Županijsko državno odvjetništvo Z.V, (44) drugoosumnjičena djelatnica RBA banke u Metkoviću kojoj se također stavlja na teret pronevjera 5 milijuna bančinih kuna. Na ispitivanje je nešto prije 18 sati  priveden i direktor D.B.(57). Njegov odvjetnik je Tonči Milić iz Metkovića, koji nije bio raspoložen za izjave.  
Optužene je ispitivala zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Maris Stjepović Simoni.
Sutra će svi troje biti dovedeni pred suca istrage koji će odlučiti hoće li ih zadržati u tridesetodnevnom istražnom zatvoru ili će ih pak pustiti da se brane sa slobode. Za očekivati je da će s obzirom na težinu kaznenog djela, sudac istrage najvjerovatnije odrediti zadržavanje u zatvoru.
Podsjetimo, neviđena pljačka banke u Metkoviću dogodlla se prije nekoliko dana kada je interna kontrola utvrdila da nedostaje novac u trezoru. Zatim je RBA banka podnijela kaznenu prijavu protiv troje zaposlenika, a epilog je njihovo uhićenje i privođenje istražnom sucu. Uz A.M. privedeni su još i djelatnica banke Z.V. (44), i D.B(57), direktor poslovnice.
Gordan Vuletić i Mario Vrnoga koji zastupaju osumnjičenu Z.V. izrazili su čuđenje zbog dodatnog saslušanja njihove klijentice pred zamjenicom županijskog državnog odvjetnika.
Očigledno je došlo do nekih promjena u postupku-ustvrdio je odvjetnik Vuletić. Još jučer su dane izjave po zahtjevu tog istog županijskog državnog odvjetništva da bi se danas ponovno saslušavalo našu klijenticu.
Očigledno bi trebalo doći do nekih promjena i da se konačno postavi istražni zahtjev, Što se ovo događa ne znam kazao je odvjetnik Vuletić.
 
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije