Vijesti Crna kronika

IZJAVE ZA MEDIJE

Izvidi u tijeku, naložena obdukcija tijela stradalih radnika

IZJAVE ZA MEDIJE
V.d. općinskog državnog odvjetnika Dominko Hladilo, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović obratili su se medijima ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva. Tema obraćanja bila je nedavna nesreća u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu tijekom koje su živote izgubila trojica radnika, a šest ih je ozlijeđeno.

- Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je u dosadašnjem tijeku postupka izvršilo i rukovodilo očevidom na mjestu nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu. Osim toga, naloženo je provođenje obdukcije mrtvih tijela stradalih zaposlenika HE Dubrovnik. U tijeku je provođenje izvida koje se koordinira sa službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. O tijeku izvida nije moguće govoriti jer se radi o tajnim izvidima. Nakon provedenih izvida cjelokupna dokumentacija bit će dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, kazao je Hladilo.

Dodao je kako je DORH svjestan velikog interesa javnosti za ovaj slučaj, a o rezultatima izvida javnost će biti pravovremeno obaviještena. Naglasio je kako zasad ne može iznositi nikakve detalje.

- Mogu samo potvrditi da policija provodi opsežno kriminalističko istraživanje u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku te da imamo zajedničko koordinativno postupanje, zajedničke sastanke i da nemamo nikakvih meritornih problema u rješavanju ove tragedije, rekao je Pavličević.

Na pitanje o uzrocima požara u HE Dubrovnik, Pavličević je kazao kako su istraživanje proveli stručnjaci Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić te da će njihovo izvješće dobiti Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku. Odgovorio je na pitanje kad se mogu očekivati prvi rezultati.

- Postupak vještačenja može biti dugotrajan proces, ali policija će biti na usluzi i DORH-u i vještacima za bilo kakve aktivnosti i izvidi, ako budu naloženi.

Također, predstavnici medija pitali su ga s kim je sve razgovarano u sklopu kriminalističkog istraživanja.

- Sa svim osobama koje su mogle dati bilo kakve korisne informacije vezane za tragediju u Platu, kratak je bio Pavličević.

Prvi županijski vatrogasac također se kratko obratio predstavnicima sedme sile.

- Pošto je ovo bila vatrogasna intervencija, svi vatrogasci koji su bili na intervenciji požara u Platu su na raspolaganju Ministarstvu unutarnjih poslova. Što god im u istražnom postupku treba, tu smo, zaključio je Simović.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Zatonjani, bez vode ste do 22 sata

Zatonjani, bez vode ste do 22 sata
Došla je važna obavijest iz Vodovoda Dubrovnik. Zbog sanacije kvara na vodoopskrbnoj mreži do 22.00 sata bez vod...
Zatonjani, bez vode ste do 22 sata