Vijesti Crna kronika

ZAKLJUČAK VEČERAŠNJEG SASTANKA SVIH SLUŽBI KOJE SUDJELUJU U POTRAZI

PAVLIČEVIĆ Danas su nam pomogli građani, noćas ostajemo na terenu i pretražujemo područje, a sutra ujutro opet nastavljamo s kopna, s mora i iz zraka - punom snagom!

ZAKLJUČAK VEČERAŠNJEG SASTANKA SVIH SLUŽBI KOJE SUDJELUJU U POTRAZI

Nastavljena je potraga za nestalim radnikom D. P (33) HE Dubrovnik u Platu. Trećeg dana su se tako uključili policijski službenici, pripadnici HGSS-a, vatrogasci i ronioci, a iz zraka im je kao pojačanje pomogao policijski helikopter. Današnji fokus potrage bio je okrenut prema otvorenom moru - točnije - prema području oko otoka Mrkana, Supetra i Bobare.

18,25 - Službe koje su danas sudjelovale u potrazi za nestalim radnikom hidroelektrane u prostorijama HE Dubrovnik u Platu održali su sastanak. 

- Rezimirali smo ono što je danas učinjeno, napravili smo presjek svih događanja i svih zadaća kako bi vidjeli koliko su i u kojoj mjeri odrađeni jer sve ono što smo jutros dogovarali i planirali naravno da se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nije moglo odraditi. Na terenu je bio dovoljan broj snaga, tehnike i svega, ali tehnički uvjeti su bili nezadovoljavajući jer se, na primjer, nije moglo u potpunosti preroniti podmorje oko otočića Mrkana, Bobare, Supetra i obližnje hridi i to će se, ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali, napraviti već sutra ujutro. Svakako, policija će noćas nastaviti potragu, a mislim da će se pridružiti i pripadnici vatrogasnih postrojbi jer su večeras bili na sastanku, izjavio je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević za Dubrovački te dodao:

- Policija večeras definitivno nastavlja potragu i s mora i s kopna - ne iz zraka jer uvjeti nisu baš za noćno osmatranje odnosno ne znam koliko bi to bili svrsishodno, a posada se treba i odmoriti jer su piloti dva puta danas po otprilike tri sata bili u zraku. Nismo imali koordinaciju s građanima, ali su nam i oni pomogli koliko su mogli jer mnogima vremenski uvjeti nisu dozvoljavali da isplove s barkama i stoga ne treba riskirati. Svakako, bilo je barki na moru i znam da su građani primjerice do Mrkana ili Bobare prevezli pripadnike HGSS-a, mislim da je među njima bilo i vatrogasaca. Vidio sam poziv za sutra i pretpostavka je - ako vrijeme bude bolje - da će biti i više građana. Ujutro nastavljamo potragu s istim snagama kopno, more, zrak: Obalna straža, HGSS, medicinski tim, vatrogasci, djelatnici, mještani, ronioci amateri, a sutra isto tako rone specijalni rionioci, idemo punom snagom pa ćemo vidjeti dalje, zaključio je Pavličević. 

17,25 - Uskoro ćemo u prostorijama HE Dubrovnik održati sastanak sa svim službama koje su do sada sudjelovale u potrazi. Rezimirat ćemo što se danas napravilo te ćemo napraviti plan za sutra. Neovisno o svemu tome, potraga se nastavlja noćas s onim s snagama koje se mogu i koje mogu, kazao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

13,55 - Potraga se neumorno nastavlja. Ronioci su pretražili podmorja oko Mrkana i Bobare, ali nažalost ništa nisu pronašli.  

11,25 - Pavličević je potvrdio kako se potraga nastavlja. Ronioci, koji su zajedno s vatrogascima već na Bobari i Mrkanu, pripremaju se zaroniti u more. Pročelnik dubrovačkog HGSS-a Marijo Begić kazao nam je kako se njegove kolege pripremaju kajacima oploviti Mrkan i Bobaru. 

- Mi smo spremni, samo čekamo da se vrijeme malo smiri i krećemo, istaknuo je Begić.

Iz župske vale krenuli desetci brodica koje će se također priključiti potrazi. Vatrogasci su pretražili i područje cavtatske plaže „Ključice“ gdje je u četvrtak pronađeno tijelo drugog nestalog zaposlenika HE Dubrovnik.
 
 U međuvremenu se prijatelji, poznanici i rodbina na društvenim mrežama opraštaju od dvojice nesretno preminulih radnika Hidroelektrane Dubrovnik u Platu M.M. (35) i I.Z. (47) u kojoj je - iz još neutvrđenih razloga - 10. siječnja izbio požar, danas se nastavlja potraga za trećim radnikom D. P. (33).

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Ljetne manifestacije na Elafitima

Ljetne manifestacije na Elafitima
Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s organizacijom niza zabavnih ljetnih manifestacija na Elafitima...
Ljetne manifestacije na Elafitima