Vijesti Crna kronika

TJEDNO IZVJEŠĆE POLICIJSKE UPRAVE DUBROVAČKO-NERETVANSKE

Protekli tjedan zabilježeno 12 prometnih nesreća, vozač (30) 'napuhao' 2,02 promila!

TJEDNO IZVJEŠĆE POLICIJSKE UPRAVE DUBROVAČKO-NERETVANSKE
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 3 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 556 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 280 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 24 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 24 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 50 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 24 mjere poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.
 
Tijekom vikenda, odnosno u noćnim satima petka, subote i nedjelje, na prometnicama cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveden je pojačani nadzor prometa kada je evidentirano 244 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Alkotestirano je ukupno 411 vozača, a kod njih 20 utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,02 g/kg izmjerena je 30-godišnjaku koji zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka.  
 
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Ljetne manifestacije na Elafitima

Ljetne manifestacije na Elafitima
Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s organizacijom niza zabavnih ljetnih manifestacija na Elafitima...
Ljetne manifestacije na Elafitima

Uskoro počinje Festival soli

Uskoro počinje Festival soli
Uskoro se u Stonu otvara treća po redu multimedijalna manifestacija Festival soli, koja obuhvaća različita događ...
Uskoro počinje Festival soli