Vijesti Crna kronika

PROTEKLI VIKEND U POLICIJSKOM NOTESU

Kod Slanog ozlijeđena Talijanka, u Orebiću dijete

PROTEKLI VIKEND U POLICIJSKOM NOTESU

Tijekom proteklog vikenda zabičlježene su dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale teže stradavanje dvaje osoba.

Prema podacima PU dubrovačko- netretvanske, prva teška prometna nesreća dogodila se u subotu 28. srpnja popodne u Orebiću. Do nje je došlo kada je 41-godišnji vozač teretnog vozila dubrovačkih registracija, vozeći neprimjerenom brzinom Ulicom Josipa bana Jelačića, oborio 10-godišnje dijete koje je u tom trenutku pretrčavalo kolnik te ulice. Uslijed zadobivenog udarca dijete je zadobilo teže ozlijede te je zadržano na prebačeno na liječenje u KBC Split, gdje je i zadržano na liječenju. Policija je protiv vozača podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Druga teška prometna nesreća zabilježena je u rano nedjeljno jutro 29. srpnja, na dijelu Jadranske magistrale nedaleko Slanog: tada se 53-godišnji vozač- njemački državljanin u osobnom vozilu njemačkih registarcija, ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već uz razdjelnu crtu, te je lijevim dijelom vozila prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo talijanskih registracija koje se kretalo iz suprotnog pravca. U toj je nesreći teže ozlijeđena suputnica (37) iz talijanskog vozila, inače državljanka Italije koja je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.
Po dovršenju kriminalističkog istraživanja Nijemac je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko- neretvanske.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Večeras bez vode Orsan, a sutra dio Gruža

Večeras bez vode Orsan, a sutra dio Gruža
Prema obavijesti iz gradskog komunalnog poduzeća Vodovod Dubrovnik, zbog interventnih radova na vodoopskrbnoj mr...
Večeras bez vode Orsan, a sutra dio Gruža

Dođite i imenujte zvijezdu !

Dođite i imenujte zvijezdu !
Večeras su u organizaciji URU instituta organizira "Dubrovačka večer astronomije". manifestacija se održava na t...
Dođite i imenujte zvijezdu !