Vijesti Crna kronika

TRAGEDIJA NA KOBNOM ZAVOJU

LANI MU JE NA MAGISTRALI POGINULA SUPRUGA, A SAD JE S KABRIOLETOM PODLETIO POD KAMION Kako je život izgubio čovjek kojeg su posjećivali Tuđman i Šušak

TRAGEDIJA NA KOBNOM ZAVOJU

Povratnik iz Amerike Mijo Kaloszi (89) poginuo je u petak oko 8 sati u prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Vrbica nedaleko od Dubrovnika. Mijo Kaloszi vozio se tog jutra kabrioletom marke Fiat dubrovačkih oznaka u smjeru Dubrovnika. U jednom je trenutku, iz još neutvrđenih razloga, prešao na suprotni trak i udario u kamion splitskih registracija kojim je upravljao 40-godišnjak.
Mijo je preminuo na licu mjesta. Da tragedija bude još veća, prije nešto više od godinu dana Mijo je ostao bez supruge Mare (89), koja je također poginula u prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali nedaleko od vidikovca. Žena je izgubila nadzor nad vozilom, probila ogradu i izletjela na donju cestu. Umrla je u bolnici. Dubrovački vjesnik od stanovnika Zatona, Štikovice i Vrbice doznaje kako je na zavoju gdje je život izgubio Mijo Kaloszi često prolivena nafta.
Mještani sumnjaju da određeni kamion, koji su već pokušavali identificirati, u posljednjih godinu dana vozi tom rutom ispuštajući naftu, pa znak koji upozorava na skliski kolnik nije dovoljan. Zbog toga su se na ovom dijelu već događale brojne prometne nesreće, a mještani su se isto toliko puta žalili policiji i nadležnim gradskim službama da problem riješe drugačije. No, to se, očito, nije dogodilo.
Kako doznaje Jutarnji list  Mijo Kaloszi nakon Drugog svjetskog rata odselio se iz Hrvatske u Kaliforniju. Tamo je osnovao malu automehaničarsku radionicu, a povremeno je organizirao i vozio automobilističke utrke. Krajem 80-ih godina prošlog stoljeća sudjelovao je u osnivanju HDZ-a u Kaliforniji, a 1990. doputovao je u Hrvatsku na Opći sabor stranke i ostao u domovini. Dok je još bio u Americi, u njegovoj su ga kući posjećivali prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak. Mijo je do svoje smrti u mjestu Orašac pokraj Dubrovnika gradio stanove i poslovne prostore koje je iznajmljivao.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Šetnja kroz šest stoljeća Orlanda

Šetnja kroz šest stoljeća Orlanda
Predavanje povjesničara umjetnosti Ivana Viđena „Crtice iz povijesti dubrovačkoga Orlanda“ koje će se održati u ...
Šetnja kroz šest stoljeća Orlanda

FOTO Veselje uz izložbu i poeziju

FOTO Veselje uz izložbu i poeziju
Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije osobe Dubrovnik svečano je otvorena izložba likovnih ...
FOTO Veselje uz izložbu i poeziju

Zapadni dio Čilipa sutra bez vode

Zapadni dio Čilipa sutra bez vode
"Zbog radova na vodoopskrboj mreži, sutra, 17. listopada 2019. g., bez opskrbe vodom od 10h do 13h bit će zapadn...
Zapadni dio Čilipa sutra bez vode