Sport Vaterpolo

VATERPOLO

ČETVRTFINALNI TURNIR KUPA HRVATSKE U GRUŽU Paulo za 62 sekunde postigao tri gola, a Mornarevci postili u napadu gotovo 23 minute!

VATERPOLO
Jugov trener Vjeko Kobešćak je odmarao protiv Mornara BS u zadnjem kolu četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske u Gružu Tonija Popadića, Marka Macana, Luku Lončara te Xavija Garciju pa je kapetansku 'traku' ponio Paulo Obradović. Toni Jarak je počeo utakmicu na vratima Jug Adriatic osiguranja, a drugu 'crvenu kapicu' uzeo Ivan Jurišić

Mornarevci su imali prvi napad, ali je domaćin prvi pogodio, točnije Obradović, i to nakon 52 sekunde igre. Daniil Merkulov je 18 sekundi nakon vodstva 1:0 skrivio peterac, a Josip Jerković bio uspješniji od Jarka (1:1). Samo 14 sekundi poslije izjednačenja opet je Luku Podruga na vratima Mornara BS prevario Obradović, koji je u prvih 116 sekundi utakmice postigao ukupno tri pogotka (isključen je bio kapetan Mornara BS Slavko Ćalić, a Obradović je realizirao igrača više za 3:1). Luku Lozinu je sredinom prve četvrtine proigrao Kristijan Čulina, a centar Jug AO pogodio za 4:1. Merkulov je u 7. minuti neumoljiv (5:1), kao i 13 sekundi prije kraja prve četvrtine Filip Kržić (6:1).

U drugoj četvrtini domaćin čiste mreže, a tri lopte iza leđa Podruga - Marko Žuvela, nakon njega Loren Fatović (kontra) i Hrvoje Benić (peterac). U trećoj četvrtini, 20. minuti utakmice, Žuvela (kontra) za 10:1. Potom sjajna akcija Benić – Alex Papanastasiou za 11:1. Grk je minuti i 58 sekundi prije kraja treće četvrtine pogodio i za 12:1. Jurišić je na vrata stao krajem treće četvrtine. Zaustavio je prvi udarac u okvir gola. Žuvela je svojim trećim pogotkom donio vodstvo 13:1. Mornar BS je izborio peterac šest sekundi prije kraja treće četvrtine. Duje Buzdovačić je prekinuo post splitskog sastava od 22 minute i 44 sekunde bez pogotka! Jarak je u nepune tri četvrtine obranio deset od ukupno jedanaest udaraca Mornarevaca u okvir gola.

Uglavnom, tko je tko, potvrdu smo dobili vrlo brzo. Jugaši su opravdali ulogu favorita. Osvojili prvo mjesto na turniru u Gružu. Prejaki su za bili i za OVK POŠK (23:4), i za Solaris (15:6) i za Mornar BS (16:5) pa i kad se odmara nekoliko udarnih igrača te će u Poljudu, u subotu, 23. studenog, prvog dana završnog turnira za finale igrati protiv drugoplasiranog sastava drugog četvrtfinalnog turnira, koji se danas i sutra igra u Zagrebu.

Tko će to biti - doznat će za 24 sata. HAVK Mladost i splitski Jadran su suparnici u Zagrebu tek u posljednjem, 3. kolu, u srijedu, 16. listopada, od 19 sati. Taj ogled će odlučiti tko će biti prvi, a tko drugi na četvrtfinalnom turniru na Savi. 
3. KOLO
Jug Adriatic osiguranje - Mornar BS 16:5
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Nikola Gašpardi (Korčula). Delegat: Mirko Goreta (Šibenik).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Jarak (10 obrana), Radić, Fatović (1), Cukrov, Kržić (2), Čulina, Lozina (1), Merkulov (1), Papanastasiou (2), Žuvela (4), Benić (1), Obradović (3), Jurišić (4 obrane), Tomasović (1). Trener: Vjeko Kobešćak.
MORNAR BRODOSPAS: Podrug (5 obrana), R. Akrap, Kreković, Jakovčević (2), Ćalić, D. Akrap, Buzdovčić (1), Bušelić, Jerković (1), Krolo, Ban (1), Kordić (2 obrane), Rako. Trener: Danijel Burić.
Igrač više: Jug AO 6/3, Mornar BS 7/0
Peterci: Jug AO 1/1, Mornar BS 2/2
Četvrtine: 6:1,. 3:0, 4:1, 3:3
 
SEMAFOR
Ponedjeljak, 14. listopada, 1. kolo: Solaris - Mornar BS 6:5, Jug AO - OVK POŠK 23:4, utorak, 15. listopada, 2. kolo: Mornar BS - OVK POŠK 15:10, Solaris - Jug AO 6:15, 3. kolo: Jug AO - Mornar BS 16:5, Solaris - OVK POŠK 11:6.

POREDAK 1. Jug AO 9 bodova (54:15), 2. Solaris 6 bodova (23:26), 3. Mornar BS 3 boda (25:32), 4. OVK POŠK bez boda (20:49).

Prva dva mjesta s oba četvrtfinalna turnira vode na završni turnir, Final four, koji će se igrati u Splitu 23. i 24. studenog. Drugi turnir se igra na Savi, a na njemu sudjeljuju Galeb MR, splitski Jadran, Primorje EB te HAVK Mladost. 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

FOTO Misa na Dan dubrovačkih branitelja

FOTO Misa na Dan dubrovačkih branitelja
Na blagdan sv. Nikole i Dan dubrovačkih branitelja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodi misu za sve pogi...
FOTO Misa na Dan dubrovačkih branitelja