Sport Vaterpolo

VATERPOLO

ČETVRTFINALNI TURNIR KUPA HRVATSKE U GRUŽU Jugo otpuhalo OVK POŠK

VATERPOLO
Ni blizu neizvjesno u drugoj utakmici 1. kola kao u prvoj između Solarisa i Mornara BS. Očekivano, domaćin Jug Adriatic osiguranje, prvi favorit turnira u Gružu, nadigrao je s 23:4 OVK POŠK, sastav čije akcije za prolaz na završni turnir, Final four, stoje najslabije.

Vjeko Kobešćak je od udarnih igrača hrvatskog prvaka odlučio odmoriti u 1. kolu Paula Obradovića. Nikola Ljepava je uzeo 'dvanaesticu'. Pogotkom je ogled otvorio Loren Fatović, koji je 48 sati prije sa šest pogodaka bio prvi strijelac u 15:7 pobjedi Jug AO u Šapcu protiv istoimenog domaćina, prvaka Srbije, za bodove u Regionalnoj ligi (Jugaši imaju savršen učinak – dobili su sve četiri utakmice).

OVK POŠK je izjednačio na 1:1 pogotkom Jerka Penave nakon minute i 9 sekundi igre, a nakon toga 6:0 Jugaša do kraja prve četvrtine (Alex Papanastasiou, Luka Lozina, opet Fatović, Kristijan Čulina, Luka Lončar i Daniil Merkulov). Jugov trener je već u prvoj četvrtini sve snage izuzev drugog vratara Tonija Jarka poslao u igru.

Bože Gadža je prekinuo niz Jugaša nakon 51 sekundu igre u drugoj četvrtini (7:2), a Lozina je potom svojim drugim pogotkom počeo novi niz domaćina. Marko Macan je pogodio za 9:2, a zatim dva puta Merkulov. Marino Divković je s igračem više postigao treći pogodak za OVK POŠK u 13. minuti (11:3). Zatim Filip Kržić trese mrežu OVK POŠK za 12:3 i 13:3, a Papanastasiou za 14:3.

U poluvremenu su oba trenera mijenjala vratara. Kobešćak je umjesto Tonija Popadića uveo Jarka, a Mirsad Mica Zajmović je Petra Bratima zamijenio Eugenom Sunarom. Popadić je zaustavio 6 od 9 udaraca splitskog sastava, a Bratim 4 od 18 šuteva Jugaša, koji su između trećeg i četvrtog pogotka gostiju napravili seriju 9:0 (Fatović za 15:3, Čulina za 16:3, Hrvoje Benić za 17:3, Marin Tomasović za 18:3, Macan za 19:3 i Benić za 20:3). Devet sekundi prije kraja treće četvrtine Toni Knežević je postigao četvrti pogodak za OVK POŠK.

U posljednjoj četvrtini Jarak je sačuvao svoju mrežu netaknutom, a Tomasović, Kržić i Ljepava su pogađali za konačnih 23:4.

Preostale dvije utakmice na turniru u Gružu Jug AO će odigrati u utorak, 15. listopada. Prijepodne ga čeka ogled sa Solarisom, a poslijepodne s Mornarom BS.

1. KOLO Jug Adriatic osiguranje – OVK POŠK 23:4
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Nikola Gašpardi (Korčula). Delegat: Mirko Goreta (Šibenik).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Macan (2), Fatović (3), Lončar (1), Kržić (3), Garcia, Lozina (2), Merkulov (3), Papanastasiou (2), Čulina (2), Benić (2), Ljepava (1), Jarak (8 obrana), Tomasović (2). Trener: Vjeko Kobešćak.
OVK POŠK: Bratim, Bezić, Erak, Radan, A. Divković, Antonijević, Vujčić, Gadža (1), Penava (1), M. Divković (1), Ostojić, Knežević (1), Sunara (6 obrana), Vuleta. Trener: Mirsad Zajmović.
Igrač više: Jug AO 6/5, OVK POŠK 5/1
Peterci: Jug AO 2/2, OVK POŠK -
Četvrtine: 7:1, 7:2, 6:1, 3:0
SEMAFOR
Ponedjeljak, 14. listopada, 1. kolo: Solaris - Mornar BS 6:5, Jug AO - OVK POŠK 23:4, utorak, 15. listopada, 2. kolo, 10 sati: Mornar BS - OVK POŠK, 11.30 sati: Solaris - Jug AO, 3. kolo, 17.30 sati: Jug AO - Mornar BS, 19 sati: Solaris - OVK POŠK. 

Prva dva mjesta vode na završni turnir, Final four, koji će se igrati u Splitu 23. i 24. studenog. Pobjednik dubrovačkog turnira u polufinalu čeka drugog iz zagrebačke skupine, a drugi iz Gruža će se u Poljudu za finale boriti protiv pobjednika skupine, koja se igra na Savi, a u kojoj su Galeb MR, splitski Jadran, Primorje EB te HAVK Mladost. Zagrebački četvrtfinalni turnir je na rasporedu u utorak i srijedu, 15. i 16. listopada.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije