Sport Vaterpolo

REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

JUG AO PET, FATOVIĆ ŠEST Nakon prvaka Crne Gore prvak Hrvatske dobio i prvaka Srbije

REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA
Nakon dva ogleda s Jadran Carine Herceg Novi, prvakom Crne Gore, prvo za bodove u Regionalnoj ligi - pobjeda u Gružu 9:6, a potom za bodove na startu natjecanje u skupini 'A' europske Lige prvaka - pobjeda 12:7 u Igalu, suparnik Jugašima bio je prvak Srbije - Šabac

Hrvatski prvak je nastavio svoj niz. Peta utakmica u novoj sezoni - peta pobjeda, četvrta u Regionalnoj ligi. Bio je uvjerljiv u Šapcu - 15:7! U ponedjeljak i utorak Jugaše čekaju u Gružu OVK POŠK, Solaris i Mornar BS u bitci za plasman na Final four Kupa Hrvatske (prva dva idu u Split na završni turnir), a u petak, 18. listopada, utakmica 2. kola skupine 'A' europske Lige prvaka protiv Barcelonete u Gružu.

Šabac nije uspio u kvalifikacijama za europsku Ligu prvaka. Zaustavljen je u drugom krugu, i to je bio posljednji u skupini te su mijenjali trenera. Vratio se Miodrag Mirović, koji je, zanimljivo, prošle sezone odveo Šabac do duple krune, a koji je unatoč tome ostao bez posla. Šabac se odlučio za Nemanju Andrića s kojim je Šabac prošao prvi, ali ne i drugi krug kvalifikacija za najjače europsko klupsko natjecanje, a u Regionalnoj ligi, u prva dva kola, ostvario polovičan učinak. 

Mirović je novi početak na klupi Šapca započeo porazom 11:9 u Beogradu od Partizana, a sad je izgubio i od Jug Adriatic osiguranja kod kuće. Jug CO i HAVK Mladost vode sa svih 8 bodova. 

SEMAFOR 4. kolo
Petak, 11. listopada, Beograd: Crvena zvezda – Mornar BS 14:7, subota, 12. listopada, Budva: Primorac Kotor – Budva BR 11:7, Igalo: Jadran Carine (HN) – HAVK Mladost 6:15, Split: Jadran (S) – Partizan 18:11, Šabac: Šabac – Jug Adriatic osiguranje 7:15.

FOTO Loren Fatović - sa šest pogodaka prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja
Šabac - Jug AO 7:15
ŠABAC Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Vojin Putniković (Beograd).
ŠABAC: Filipović ( obrana), Eraković, Marković (1), Repanović, Ramirez (1), Vasić (1), Rogač, Gomes da Silva, Vasović, Vučinić, Matković, Velkić (1), Gavrilović, Radulović (3). Trener: Miodrag Mirović.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Macan, Fatović (6), Lončar (2), Kržić, Garcia, Lozina (1), Čulina, Merkulov, Papanastasiou (2), Radić, Benić (2), Obradović (2), Jarak, Čulina. Trener: Vjeko Kobešćak. 
Četvrtine: 2:6, 2:4, 1:0, 2:5
5. KOLO
Srijeda, 23. listopada, Beograd: Partizan – Primorac Kotor, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran (S), Zagreb: HAVK Mladost – Šabac, Split: Mornar BS – Jadran Carine (HN), Budva: Budva BR – Crvena zvezda.  
 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Thompson na Stradunu 6. prosinca

Thompson na Stradunu 6. prosinca
Grad Dubrovnik za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, organizira na Stradunu koncert Marka Perkovića Thomps...
Thompson na Stradunu 6. prosinca