Sport Vaterpolo

PRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

DIVLJA LIGA U CAVTATU, NAVRATIO I PERRONE Prvak po tko zna koji put u četvrtfinalu, dok je momčad s 'dalekog' istoka to uspjela prvi put

PRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU
Elita i Pasjača Popovići su prvi četvrtfinalisti 36. Divlje lige. Između sebe će u zadnjem, 3. kolu odlučiti tko će biti prvi, a tko drugi u skupini 'A'. Elita je branitelj naslova, a Pasjača Popovići slavi svoj najveći uspjeh. Prvi put je u četvrtfinalu. Osigurala je glavni turnir iduće godine. Neće igrati po prvi put u svojoj povijesti kvalifikacije. Oba sastava su i u 2. kolu ostvarila uvjerljiv uspjeh. Betula Danče i Uvalica će na kraju, u svom oproštaju od ovogodišnje Divlje lige, zaigrati za prestiž - tko dobije bit će treći u skupini.

U skupini 'B' derbi između domaćina 2. kola, Kamena malog Cavtat i doprvaka Porporele završio je bez pobjednika. Na kraju su odlučivali četverci tko će u slučaju istog bodovnog učinka na kraju biti u prednosti. Kamen mali nije falio niti jednom. Realizirao je sva tri četverca, Porporela prvi, ali ne i drugi te nije ni trebala izvoditi treći. Turčin Danče je dobio Komardu te je u igri za četvrtfinale. Igra u zadnjem kolu kod kuće protiv Porporele. Kamen mali ima igrat protiv Komarde.

Sve utakmice 2. kola u skupinama 'A' i 'B' sudio je Vlaho Ljubić iz Dubrovnika.

Utakmice Divlje lige u Cavtatu došao je pogledati i Felipe Perrone, legendarni španjolski reprezentativac, nekadašnji Jugaš, koji je prije neki dan ostvario novi uspjeh u svojoj karijeri bogatoj trofejima, medaljama i priznanjima. Sa Svjetskog prvenstva održanog u južnokorejskom Gwangju vratio se sa srebrnom medaljom. Španjolska je u polufinalu dobila Hrvatsku, a u finalu izgubila od Italije. Perrone je do Cavtata navratio s Korčule gdje se odmara nakon SP-a. Kapetan španjolske reprezentacije je hrvatski zet. Oženio je Mariju Petković iz Brne. Čestitao je Vjeku Kobešćaku i njegovim suigračima na povijesnom uspjehu Pasjače Popovići, plasmanu među osam najboljih.
Divlja liga u Cavtatu
SKUPINA 'A'
Rezultati 2. kola:
Pasjača Popovići - Uvalica 10:1, Elita - Betula Danče 15:2. Poredak: 1. Elita 6 bodova (32:6), 2. Pasjača Popovići 6 bodova (23:6), 3. Betula Danče bez boda (7:28), 4. Uvalica bez boda (5:27)

SKUPINA 'B'
Rezultati 2. kola: 
Turčin Danče - Komarda 12:4, Porporela - Kamen mali 6:6/četverci 1:3. Poredak: 1. Porporela 4 boda (21:8), 2. Kamen mali Cavtat 4 boda (15:11), 3. Turčin Danče 3 boda (17:13), 4. Komarda bez boda (6:27).
Subota u Orašcu
Raspored 2. kola, preostale četiri utakmice, 17.05 sati, skupina 'C': PVG Gruški muo - Lozica, 17.55 sati, skupina 'D': Vila Šeherezade - FUN H2O Mlini, 18.35 sati, skupina 'C': Kokoti - Soderini Orašac, 19.15 sati, skupina 'D': Crvene stijene Orašac - Lukovica, 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave