Sport Vaterpolo

SVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U VATERPOLU U JUŽNOKOREJSKOM GWANGJU

ČISTA DESETKA PROTIV KOŠICA Dubrovački veterani nadomak svog četvrtog naslova svjetskih prvaka!

SVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U VATERPOLU U JUŽNOKOREJSKOM GWANGJU
Ni slovačke Košice nisu imale rješenja za Dubrovačke veterane, koji su bili uspješniji u sve četiri četvrtine utakmice 4. kola Svjetskog veteranskog prvenstva u vaterpolu u kategoriji '45 plus', koje se igra u južnokorejskom Gwangju. Kad se na kraju utakmice podvukla crta, sve zbrojilo, ostvarila je momčad trenera Gorana Turajlića pobjedu od deset razlike – 13:3 (2:0, 4:1, 5:1, 2:1).

Dubrovački veterani imaju nakon četvrtog kola sve četiri pobjede i vodeći su sastav prvenstva. Medalja je već osigurana, a pitanje je samo kojeg će sjaja biti. Budu li i u idućoj utakmici uspješni, te dobiju YBL Octopus, bit će zlatna, četvrta takva u povijesti kluba koja se piše od 1997. godine. Čak im u toj utakmici igra i neodlučan rezultat, a u nekim kombinacijama (krug s tri momčadi) i poraz od dva razlike jer je u 4. kolu njemački Spandau 04, kojeg su Dubrovački veterani dobili na startu s 11:6, deklasirao s 8:1 mađarski YBL Octopus, koji je imao savršen učinak u prva tri kola. Dubrovački veterani su sad usamljeni na vrhu poretka. YBL Octopus je drugi s tri pobjede i jednim porazom, Spandau 04 na trećem mjestu ima dvije pobjede i jedan poraz, četvrte su Košice s dvije pobjede i dva poraza. Na posljednja tri mjesta su: brazilski AMPA ECP s pobjedom i dva poraza, američki East Bay Masters WP s pobjedom i četiri poraza, dok je posljednji, sedmi američki BT Guam s tri poraza.

Dubrovački veterani u subotu, 10. kolovoza, igraju protiv YBL Octopusa, a u nedjelju, 11. kolovoza, u posljednjem kolu protiv američkog BT Guama.

Protiv Košica vratar Maro Balić je zaustavio 8 od 11 udaraca Slovaka u okvir gola, Maro Šušić je uputio pet udaraca prema te četiri puta pogodio (realizirao je dva od tri peterca). Opet je bio prvi strijelac utakmice i Dubrovačkih veterana. Kapetan Željko Margaretić je postigao tri pogotka iz četiri šuta, Željko Mage i Deni Marinković su potpisali po dva pogotka, a po jedan Božo Lujo i Miho Klaić. Alen Bošković je imao šest asistencija i jednu ukradenu loptu. Još su igrali Maro Bijač, Olaf John, Davor Erjavec, Boško Perić i Božo Koprivica.

FOTO Goran Turajlić, voditelj Dubrovačkih veterana
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave