Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO KADETA Hrvatska pet minuta prije kraja vodila s 9:6, ali neće u borbu za medalje

VATERPOLO
Pet minuta prije kraja Hrvatska je vodila s 9:6, do tog vodstva je stigla serijom 4:0, ali nakon toga je Crna Gora napravila isto te izborila polufinale. Crnogorci su na 9:9 izjednačili 58 sekundi prije kraja, a pobjedu osigurali pogotkom 24 sekunde prije kraja.
Hrvatska će tako na Europskom prvenstvu za kadete razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta, neće igrati za medalju. Robert Stojanac iz splitskog Jadrana je bio sa četiri pogotka prvi strijelac naše reprezentacije, po dva su postigli Korčulanin Domagoj Čale, član KPK te Dubrovčanin, Jugaš Josip Tolja, dok je jednom mrežu Crnogoraca zatresao Toni Mozara, drugi Kapekaš u reprezentaciji (u sastavu hrvatske reprezentacije igra još jedan Jugaš, Dubrovčanin Patrik Kolak). 

Polufinale je prva izborila Italija 6:5 pobjedom protiv Španjolske. Preostala dva četvrtfinala su na rasporedu večeras (Mađarska – Srbija te Gruzija – Grčka). Poraženi iz posljednjeg četvrtfinala, Gruzija – Grčka, bit će suparnik Hrvatskoj u subotu, 27. srpnja, u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. Crna Gora će u polufinalu igrati protiv pobjednika Grčka – Gruzija, a Italija protiv pobjednika Mađarska – Srbija.  

Prvenstvo završava u nedjelju, 28. srpnja.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

FOTO Misa na Dan dubrovačkih branitelja

FOTO Misa na Dan dubrovačkih branitelja
Na blagdan sv. Nikole i Dan dubrovačkih branitelja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodi misu za sve pogi...
FOTO Misa na Dan dubrovačkih branitelja