Sport Vaterpolo

SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

NAKON POBJEDE PROTIV NJEMAČKE I PLASMANA U POLUFINALE 'Izuzetno dobro po nas da smo odigrali jednu ovako stresnu utakmicu'

SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU
Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Dobila je 10:8 Njemačku te će za finale igrati protiv Španjolske, koja je s 12:9 savladala u četvrtfinalu Srbiju. Polufinale je izborila i Mađarska, koja je s 10:9 pogotkom Vamosa četiri sekunde prije kraja savladala Australiju i koja će za finale igrati protiv boljeg iz zadnjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Italija i Grčka

- Najvažnije je to da se utakmica izvukla. No nismo igrali onako kako možemo. Iako ne mogu reći loše. To je uvjetovano težinom utakmice i snagom protivnika. Rekao sam da Njemačka nije bezazlena reprezentacija. Strašno mi je drago da se pojavljuje jedna ovakva reprezentacija, zbog svjetskog vaterpola. Komplimenti Nijemcima. Bili su utakmici do samog kraja. Mi smo počeli lošije no onda pokazali ono što smo htjeli i došli na 7:3, međutim nakon toga smo primili nekoliko neopreznih golova. To si ne smijemo dozvoliti. No drago mi je da utakmica bila ovakva. Izuzetno dobro po nas da smo odigrali jednu ovako stresnu utakmicu. Naš prvi i osnovni cilj ovdje je ostvaren, borba za medalju. Sljedeći cilj je najvažniji, ulazak u finale, vađenje vize za Tokio i pokušaj obrane zlata. Sve to znamo od prvog dana, po to smo ovdje došli. Vjerujem da imamo snage to i ostvariti. – rekao je naš izbornik Ivica Tucak.

- To je ta faza ispadanja, kada je svaka utakmica teška, nije bitno s kim igraš. Danas smo to izvukli obrambeno, odigrali jednu odličnu obranu na čelu s Markom Bijačem na golu, i rekao bi obranom nas doveli do pobjede – nadovezao se na izbornika naš centar Josip Vrlić koji je pogotkom i zaključio utakmicu. Pogodio za konačnih 10:8.

- Normalno je da smo u utakmicu ušli nervozno, ova je utakmica puno nosila, u slučaju poraza praktički bi išli kući. Očekivali smo ovakvu utakmicu, no stvarno je bila teška. Nema odmora, sutra odmah počinjemo s pripremom za Španjolsku. Možda i bolje da smo sada odigrali jednu ovako tešku utakmicu, jer do sada smo sve odradili bez većih problema. Mislim da je ovo dobra uvertira za polufinale – rekao je Hrvoje Benić, također strijelac jednog pogotka protiv Njemačke.

Polufinala se igraju u četvrtak, 25. srpnja. Hrvatska i Španjolska bitku za finale počinju u 10 sati po hrvatskom vremenu.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije