Sport Vaterpolo

VATERPOLO

LJETNI KUP PRVE 'B' LIGE Cavtat doveo olimpijskog pobjednika te slavio u Mlinima

VATERPOLO
Nije se igralo u subotu navečer radi lošeg vremena, ali jest 24 sata poslije. Utakmicom Gusara i Cavtata u Mlinima počeo je Ljetni kup Prve 'B' hrvatske lige.

U susjedskom derbiju slavio je Cavtat s 15:14. Domaćin nije niti jednom vodio. Cavtat je utakmicu otvorio vodstvom 2:0 i 3:1. Nakon što je Gusar izjednačio (3:3), s dva pogotka u nizu poveo je s 5:3, dok je minutu i 19 sekundi prije kraja druge četvrtine imao najveću prednost (8:4). Gusar se vratio s tri uzastopna pogotka. Cavtat je potom vodio s 9:7 i 10:8 da bi domaćin izjednačio na 10:10 dvije minute i 40 sekundi prije kraja treće četvrtine. U još tri navrata je Gusar uspio anulirati minimalnu prednost Cavtata (11:11, 12:12 i 13:13), ali nakon što su Antonin Kralj i Đivo Bobić donijeli Cavtatu prednost 15:13 minutu i 54 sekunde prije kraja, momčad trenera Vida Bogdana uspjela je samo ublažiti poraz i to iz peterca osam sekundi prije kraja kojeg je realizirao Toni Paskojević.

- Kad sam zadnji put igrao za svoj Cavtat? Ne sjećam se točno kad je bilo, ima dosta godina, ali znam da smo bili prvi te godine i da nas je vodio Miško Bobić. Toga se sjećam - rekao je Paulo Obradović. Igrač, koji je zadnje dvije sezone igrao za grčki Olympiacos te s njim 2018. osvojio naslov prvaka Europe, a prije mjesec dana igrao i izgubio veliko finale Final 8 europske Lige prvaka u Hannoveru od Ferencvarosa, pojačao je Cavtat ovog ljeta.

- Neću ovo ljeto igrati na Malti, a što je bio slučaj prošle godine. Kako sam doma, i kako su me zamolili iz Cavtata da im pomognem, prihvatio sam - dodao je Obradović, olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. Zanimljivo, još je jedan olimpijski pobjednik bio akter utakmice u Mlinima između Gusara i Cavtata, i to je bio u ulozi opunomoćenika utakmice - Božo Vuletić je zlato na Olimpijskim igrama osvojio 1984. godine u Los Angelesu s reprezentacijom bivše države. Obojica, i Vuletić, a i Obradović, su do olimpijskog zlata stigli pod vodstvom Ratka Rudića. Inače, Obradović se nakon dvije godine igranja u Grčkoj, u kapici Olympiacosa, vratio u Jug CO s kojim je naslov prvaka Europe osvojio 2006. i 2016. godine te još dva europska trofeja, Superkup 2006. i 2016. godine. S reprezentacijom je bio prvak Europe 2010., a vlasnik je četiri medalje sa svjetskih prvenstava (srebro 2015. i tri bronce, i to 2009., 2011. i 2013. godine).

U Ljetnom kupu Prve 'B' hrvatske lige nastupa ukupno četiri sastava. Preostala dva su Brodograditelj iz Betine te KPK. U 2. kolu, 20. srpnja, Gusar je gost Brodograditelja, a Cavtat igra na Korčuli protiv KPK.

Gusar - Cavtat 14:15
MLINI
Plivalište Gusara. Gledatelja 400. Suci: Mateo Jović i Ivan Matijević. Opunomoćenik: Božo Vuletić.
GUSAR: Petar Grbić, Stjepo Matić, Ivan Jurić (1), Toni Paskojević (5), Ivan Špetić (4), Mak Meco, Krešo Marić (2), Tomo Petrović, Toni Sambrailo, Ivo Begović 2), Paulo Bego, Mario Šopar, Ivan Čorak, Antonio Marić. Trener: Vido Bogdan.
CAVTAT: Josip Duplica, Antonin Kralj (1), Maroje Ursić (4), Ante Barišić, Antonio Zadro, Nikola Šimunović (3), Maroje Burđelez (1), Maro Ucović, Đivo Bobić (4), Matija Balić, Paulo Obradović (2), Ivica Ucović. Trener: Pavo Pulić. 
Četvrtine: 3:4, 2:4, 5:3, 4:4.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

FILM TJEDNA Nož u leđa

FILM TJEDNA Nož u leđa
Nakon polovičnog uspjeha osme epizode Star warsa 'The last Jedi', redatelj Rian Johnson iz visina znanstvene fan...
FILM TJEDNA Nož u leđa