Sport Vaterpolo

ZAVRŠNI TURNIR SVJETSKE LIGE ZA VATERPOLISTE

PRVO TATA, A ONDA I SIN U POLUFINALU Australija izbacila Mađarsku u četvrtfinalu, a naši Japan

ZAVRŠNI TURNIR SVJETSKE LIGE ZA VATERPOLISTE
Očekivano, Hrvatska je nadigrala Japan te se plasirala u polufinale završnog turnira Svjetske lige u kojem će igrati protiv pobjednika trećeg četvrtfinala u kojem se sastaju Španjolska i Kazahstan. S obzirom tko je tko, naši već mogu početi analizirati igru Španjolske te se spremati za borbu za finale. Hrvatska svoje polufinale igra u subotu, 22. lipnja, u 16.45 sati.

Ogled s Japanom, peti u povijesti u kojem smo ostvarili petu pobjedu, otvorili smo pogotcima Mara Jokovića i Andra Bušlje. Japanci će pamtiti kako su uspjeli u dvije i pol minute preokrenuti rezultat te doći do vodstva (Yusuke Inaba je izjednačio, a za 3:2 pogodio Atsushi Arai iz peterca). U nepunu minutu naši su se vratili u plus (Bušlje 3:3, a Loren Fatović 4:3). Fatović je početkom druge četvrtine nastavio naš i svoj niz. Pogađao je za 5:3 i 6:3. Japan više nije uspio izaći iz minusa koji je bio sve 'deblji i deblji'.

Na poluvremenu je Hrvatska imala plus četiri (10:6), u zadnju četvrtinu ušla je sa sedam pogodaka viška (15:8). Naš izbornik Ivica Tucak je u drugom dijelu utakmice mogao je mirno sjesti na klupu, do svojih pomoćnika, Mile Smodlake i Sandra Sukna. Bilo je jasno kako Hrvatska ostaje u igri za naslovom pobjednika Svjetske lige što donosi i plasman na Olimpijske igre koje se iduće ljeto igraju u Japanu, točnije Tokiju.  

U prvom utakmici četvrtfinala Australija, koju vodi Elvis Fatović (u stožeru je i Dean Kontić), dobila je Mađarsku na peterce sa 16:15 te se plasirala u polufinale u kojem će igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem je Srbija izraziti favorit protiv Kanade.
Japan – Hrvatska 13:20
BEOGRAD Bazen Tašmajdan. Gledatelja 100. Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Vojin Putniković (Srbija).
JAPAN: Tanamura (9 obrana), Date, Koppu, Shiga (1), Yoshida (1), Kageta, Shimzu (1), Takata (1), Arai (2), Inaba (5), Okawa (1), Araki (1), Fukushima. Izbornik: Yoji Omoto.
HRVATSKA: Bijač (12 obrana), Bašić, Fatović (5), Lončar (1), Joković (2), Buljubašić (2), Vukičević (1), Bušlje (2), Miloš (1), Krapić (3), Šetka (3), Garcia, Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.
Igrač više: Japan 14/6, Hrvatska 12/8
Peterci: Japan 1/1, Hrvatska 2/2
Četvrtine: 3:4, 3:6, 2:5, 5:5.
 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije