Sport Vaterpolo

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA, FINAL 8/HANNOVER 2019.

BOGATAŠI KONTRA SIROMAHA U SVAKOM ČETVRTFINALU Zadnjih šest sezona - šest različitih prvaka, a najuspješniji klub u zadnjih šest sezona je....

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA, FINAL 8/HANNOVER 2019.
Polovica sudionika završnog turnira europske Lige prvaka, Final 8 u Hannoveru, već su osvajala naslov (PRO Recco, Jug CO, Olympiacos i CNA Barceloneta), a polovica ne (Ferencvaros, AN Brescia, BPM Sport Management i WASPO Hannover).

U svakom četvrtfinalu će s jedne strane biti klub koji je osvajao, a s druge strane koji nije osvajao naslov prvaka Europe. Redom, u prvom četvrtfinalu u četvrtak, 6. lipnja, igraju od 16 sati Jug CO, koji je četiri puta bio prvak i Ferencvaros, kojem to nije uspjelo niti jednom. POtom, od 17.30 sati: CNA Barceloneta je jednom osvajala naslov, a BPM Sport Management niti jednom. Od 19 sati u trećem četvrtfinalu: PRO Recco je bio osam puta prvak, a domaćin turnira, WASPO Hannover, niti jednom, i u zadnjem četvrtfinalu, od 20.30 sati: Olympiacos je dva puta bio najbolji, a AN Brescia niti jednom.

Međutim, Ferencvaros ima devet europskih trofeja, AN Brescia je najuspješniji klub Eurokupa. Osvajala ga je četiri puta.
Zanimljiv je podatak kako je zadnjih šest sezona šest različitih klubova osvajalo naslov (Crvena zvezda 2013., CNA Barceloneta 2014., PRO Recco 2015., Jug CO 2016., Szolnoki 2017. i Olympiacos 2018.).

Jugaši su peti put uzastopno na završnom turniru. Niti jednom u prethodne četiri godine nisu izgubili prvog dana. Taj niz je duži jer nije ih bilo 2014. na završnom turniru, a 2013. su nastup na Final fouru u Beogradu započeli pobjedom protiv Partizana. Jug je najuspješniji klub u posljednjih šest sezona najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Jedini je tri puta bio u finalu (2013., 2016. i 2017. godine), a od kad završni turnir broji više od četiri sudionika svaki put je igrao polufinale...
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

FOTO Promovirano 40 novih diplomanata

FOTO Promovirano 40 novih diplomanata
U Kongresnoj dvorani hotela Excelsior danas je promovirano 40 novih diplomanata Libertas međunarodniog sveučiliš...
FOTO Promovirano 40 novih diplomanata