Sport Vaterpolo

VATERPOLO

OLYMPIACOS VLADAR GRČKE Paulo Obradović i Andro Bušlje donijeli u Pirej novi trofej!

VATERPOLO
Slave (opet) Paulo Obradović i Andro Bušlje. Osvojili su i ove godine s Olympiacosom naslov prvaka Grčke. Klub iz Pireja je sedmi put uzastopno, a trideset i treći put ukupno prvak Grčke. U zadnjih 20 prvenstava samo dva puta nije bio prvak, i to 2006. kad je slavio Ethnikos, koji je s 38 naslova još uvijek najuspješniji grčki klub u prvenstvu (od 1953. do 1985. Ethnikos samo jednom nije bio najbolji – 1971.), te 2012. kad je do naslova stigao Vouliagmeni, a kojeg je sad društvo iz Pireja dobilo s 3:1 u finalnoj seriji. Treću pobjedu Obradović, Bušlje i ekipa ostvarili su u domu suparnika (11:7). Do finala Olympiacos je stigao preko Ethnikosa, kojeg je dobio u obje utakmice polufinala. 

Olympiacos je ove sezone tako osvojio (opet) duplu krunu. Kup Grčke je podigao početkom godine. Tu je Olympiacos najuspješniji klub. Osvojio je dvadeset puta Kup Grčke koje je do danas održano četrdeset i jedan put. Opet je uz dvojicu igrača poniklih u Gružu, Bušlju i Obradovića, još jedan velikan hrvatskog vaterpola doprinio novom uspjehu Olympiacosa, Splićanin, vratar Josip Pavić, nekadašnji reprezentativni vratar, inače kapetan 'crveno bijelih'. 

Olympiacos je aktualni europski prvak. Taj treći naslov osvojen prošle godine, najvrijedniji, pokušat će obraniti na Final 8 u Hannoveru od 6. do 8. lipnja. 

Inače, Bušlje je s Olympiacosom osvojio ukupno šest trofeja – tri naslova prvaka Grčke (2017., 2018. i 2019.), dva Kupa Grčke (2018. i 2019.) te naslov prvaka Europe (2018.). Obradović je došao u Olympiacos godinu poslije Bušlje, u ljeto 2017. godine. Ovo je njegov peti trofej osvojen s 'crveno bijelima' iz Pireja.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman