Sport Vaterpolo

ZAGREB DOMAĆIN ZAVRŠNOG TURNIRA EUROPA KUPA ZA VATERPOLISTE

MAĐARSKA PODIGLA POKAL NA SAVI Ne pitajte kakav je bio igrač više

ZAGREB DOMAĆIN ZAVRŠNOG TURNIRA EUROPA KUPA ZA VATERPOLISTE
Hrvatska nije uspjela obraniti domaći teren, te nakon što je u Rijeci prošle godine osvojila prvo izdanje Europa kupa, to isto nije napravila na završnici drugog u Zagrebu. Mađarska je na Savi podigla pokal pobjednika. Uzvratila za poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Istina, bolje da je tako, nego da je obrnuto.

Do Mađarske i finala u Zagrebu Hrvatska je na završnim turnirima Europa kupa imala savršen učinak. Dobila je u Rijeci sve četiri utakmice, a u Zagrebu do finala Grčku te Španjolsku. U finalu je imala katastrofalnu realizaciju igrača više. Realizirala je tek dvanaestog igrača više.

Hrvatska je vodila samo jednom, i to s 3:2 početkom druge četvrtine. Loren Fatović je 16 sekundi prije kraja prve četvrtine izjednačio na 2:2, a za 3:2 pogodio Maro Joković 5 minute i 55 sekundi prije kraja druge četvrtine u kojoj je do njenog kraja primila tri pogotka u nizu. Nije imala rješenje za Krisztiana Petera Manhercza koji je od pet prvih pogodaka Mađarske postigao tri. Najgore, nisu uspjeli zaustaviti niz Mađara u nastavku. Gergo Kovacs je bio strijelac za 6:3. Mađarska je imala odgovor na svako približavanje Hrvatske te je u još dva navrata u trećoj četvrtini imala tri pogotka viška (7:4 i 8:5), kao i u dva navrata u posljednjoj četvrtini (9:6 i 10:7)...

Broncu je osvojila Španjolska pobijedivši Italiju s 9:7. Time je izborila posljednje osmo mjesto na završnom turniru Svjetske lige koji se igra krajem lipnja u Beogradu, a na kojem pobjednik osvaja glavnu nagradu - prvu ulaznicu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Hrvatska će igrati u Beogradu kao i Mađarska, zatim četiri najbolje reprezentacije turnira u Perthu (Australija, Japan, Kanada i Kazahstan), te Srbija, domaćin, koja je nastup na Europa kupu zaključila na šestom mjestu (poraz od Crne Gore u utakmici za peto mjesto, Grčka je sedma, a Rusija osma u Zagrebu).

Prije završnih utakmica drugog izdabnja Europa kupa održan je u zagrebačkom hotelu Westin ždrijeb skupina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u vaterpolu kojemu je domaćin južnokorejski grad Gwangju od 12. do 28. srpnja. Petra Bukić i Sandro Sukno su odredili skupine ženskog turnira, a muškog Ratko Rudić i Zlatko Dalić. Hrvatska je 'upala' u skupinu sa SAD-om, Kazahstanom i Australijom koju vodi Elvis Fatović, otac Lorena Fatovića. Hrvatska SP otvara protiv Australije (14. srpnja). Potom dva dana poslije igra sa SAD.om, a novih 48 sati poslije s Kazahstanom. Skupina 'B' se potom križa sa skupinom 'D' u kojoj su Italija, Japan, Njemačka i Brazil. U skupini 'A' su Srbija, Južna Koreja, Crna Gora i Grčka, te u skupini 'C' Južnoafrička Republika, Novi Zeland, Španjolska i Mađarska.
FINALE Mađarska – Hrvatska 10:8
ZAGREB Plivalište uz Savu. Gledatelja 1.000. Suci: Michiel Zwart (Nizozemska) i Sergey Naumov (Rusija).
MAĐARSKA: V. Nagy, Angyal (1), Manhercz (3), Zalanki (1), Vamos (1), Nemet (1), Jansik, Kovacs (1), Erdelyi (1), De. Varga, Batori (1), Pohl, Vogel. Izbornik: Tamas Märcz.
HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović (3), Lončar, Joković (2), Buljubašić (1), Vukičević, Bušlje (1), Miloš, Vrlić (1), Šetka, Garcia, Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak
Igrač više: Mađarska 8/2, Hrvatska 15/1
Peterci: Mađarska 1/0, Hrvatska 2/1
Četvrtine: 2:2, 3:1, 3:2, 2:3.
Zagreb 2019.
Petak, 5. travnja
Četvrtfinala: 
Mađarska - Crna Gora 11:7 (sudio Mladen Rak), Španjolska - Srbija 13:12, Italija - Rusija 11:9, Hrvatska - Grčka 13:11.

Subota, 6. travnja
Razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta
: Crna Gora - Rusija 15:9, Srbija - Grčka 14:10, polufinala: Mađarska - Italija 12:11, Španjolska - Hrvatska 9:12.
 
Nedjelja, 7. travnja
Utakmica za sedmo mjesto
: Rusija - Grčka 14:15, utakmica za peto mjesto: Crna Gora - Srbija 16:14, utakmica za treće mjesto: Italija - Španjolska 7:9, finale: Mađarska - Hrvatska 10:8

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća