Sport Vaterpolo

ZAGREB DOMAĆIN ZAVRŠNOG TURNIRA EUROPA KUPA ZA VATERPOLISTE

NAŠI U POLUFINALU, ALI U NJEMU IH NE ČEKA SRBIJA Hrvatska stizala Grčku cijelo poluvrijeme, a onda joj rekla adio!

ZAGREB DOMAĆIN ZAVRŠNOG TURNIRA EUROPA KUPA ZA VATERPOLISTE
Najvažnije su naši ostvarili. Dobili su Grčku te se plasirali u polufinale završnog turnira Europa kupa, koji se igra na Savi i na kojem brane naslov. Mađarska i Italija će prvi zaigrati u subotu za finale (18.30 sati), a potom od 20.15 sati naše čeka Španjolska, koja je izbacila Srbiju, domaćina završnog turnira Svjetske lige, a kad se to dogodilo, samo će osvajači medalja u Zagrebu putovati u Beograd, ne i četvrti.

Hrvatska i Španjolska su bili suparnici u finalu prvog izdanja Europa kupa prošle godine. Naši su u Rijeci bili bolji s 12:9 u utakmici u kojoj je čak 6 pogodaka postigao Loren Fatović.

Grčka je u četvrtfinalu vodila 1:0, 2:1, 3:2, 4:3, 5:4, 6:5. Prvu prednost naših dočekali smo početkom nastavka kad je Maro Joković realizirao igrača više, a potom je to isto, u istoj situaciji, napravio i Josip Vrlić. Bio je to treći pogodak u nizu naših i treći realizirani igrač više u nizu kojeg je počeo Ivan Buljubašić pogodivši 9 sekundi prije kraja druge četvrtine za 6:6. Srećom, niz je nastavio Loren Fatović, i to nakon što je zbog trećeg isključenja otpao kapetan Grčke i najveća prijetnja za naš gol, Ioannisa Fountoulis, koji je pogađao za 3:2, 5:4 i 6:5.

Alex Papanastasiou, Grk u Hrvatskoj (član Jug CO), prekinuo je niz Hrvatske i post Grčke u napadu koji je potrajao više od šest minuta. Fatović je sedam sekundi prije kraja treće četvrtine pogodio za 10:7 te su naši mirnije dočekali posljednju četvrtinu koju su otvorili pogotkom Luke Lončara te je prvi put bilo plus četiri.

Vaterpolo je doživio promjene. Nova pravila su stupila na snagu u Zagrebu. Po starima su se igrale kvalifikacije. VAR se koristio u utakmici Italija - Rusija (snimka je potvrdila da nije bio pogodak). Prvi dojam? Brže i plovnije reprezentacije će profitirat. Kriterij suđenja? Opet ovisi tko sudi. U utakmici Hrvatska - Grčka Margeta i Paoletti su dosudili 36 isključenja te tri peterca. Dogodilo se da je zbog tri isključenja čak devet igrača prije vremena zaključilo nastup u četvrtfinalu od čega su petorica bili naši reprezentativci. 
ČETVRTFINALE Grčka – Hrvatska 10:13
ZAGREB Bazen na Savi. Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Attilio Paoletti (Italija).
GRČKA: Flegkas, Genidounias (1), Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis (3), Papanastasiou (1), Dervisis (1), Argyropoulos, Mourikis (1), Kolomvos, Gounas (2), Vlachopoulos (2), Zerdevas. Izbornik: Theodoros Vlachos.
HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović (3), Lončar (1), Joković (2), Buljubašić (1), Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić (2), Šetka (2), Garcia (2), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.
Igrač više: Grčka 17/7, Hrvatska 19/8
Peterci: Grčka 2/2, Hrvatska 1/0
Četvrtine: 2:1, 4:5, 1:4, 4:3.
 
Zagreb 2019.
Petak, 5. travnja
Četvrtfinala:
 Mađarska - Crna Gora 11:7 (sudio Mladen Rak), Španjolska - Srbija 13:12, Italija - Rusija 11:9, Hrvatska - Grčka 13:11.

Subota, 6. travnja
Razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, 15 sati
: Crna Gora - Rusija, 16.45 sati: Srbija - Grčka, polufinala, 18.30 sati: Mađarska - Italija, 20.15 sati: Španjolska - Hrvatska
 
Nedjelja, 7. travnja
15 sati: 
utakmica za sedmo mjesto, 16.45 sati: utakmica za peto mjesto, 18.30 sati: utakmica za treće mjesto, 20.15 sati: finale

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća