Sport Vaterpolo

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU

NIJE BILO DILEME Jugaši prvi uskočili u polufinale!

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU
Jugaši su prvi izborili polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske. Posao u četvrtfinalu su odradili u svega 24 sata i bez većih problema slavili oba puta protiv riječkog Primorja EB. Ukupno 30:16, te sad čekaju kako će završiti preostala tri četvrtfinalna dvoboja, a prije svega onaj između splitskog Jadrana i Solarisa jer će im uspješniji iz njega biti suparnik u borbi za finale. Za razliku od četvrtfinala gdje su se zbrajali pogotci u dvije utakmice u polufinalu se igra na dvije pobjede. Moguće su tri utakmice.

U preostala dva četvrtfinala su suparnici HAVK Mladost i Zadar 1952., te Mornar BS i OVK POŠK. U finalu za naslov prvaka treba zabilježiti tri pobjede.

Lovro Paparić, riječka 'jedanaestica', prvi je pogodio u uzvratnoj utakmici. Primorje EB nije niti jednom vodilo u prvoj utakmici, koju su Jugaši dobili sa 16:8. Prvom pogotku u uzvratu prethodilo je isključenje Marka Žuvele, ali i neiskorišteni igrač više Jugaša. Maro Joković je bio pogodio okvir gola, a ne mrežu riječkog sastava, koji je vodio dok minutu i 27 sekundi poslije Joković nije pobjegao u kontru te ovaj put bio nepogrešiv.

Prvi put je Jug poveo u uzvratnoj utakmici tri minute i 47 sekundi prije kraja prve četvrtine - Xavi Garcia je bio strijelac s igračem više. Potom je Filip Kržić ukrao loptu Primorjašima, ali Jug nije zaključio taj napad novim pogotkom, te je gost došao u priliku izjednačiti. Maroš Tkač je iskoristio tu priliku – 2:2 (2:36 prije kraja prve četvrtine).

Primorje se opet našlo u minusu 52 sekunde poslije kad je precizan bio Kržić. Budući su Jugaši nakon toga nanizali još tri pogotka, poveli sa 6:2, više se momčad Igora Hinića nije uspjela vratiti...
Ukupno 30:16 za Jug CO
Jug CO - Primorje EB 14:8
DUBROVNIK 
Bazen u Gružu. Gledatelja 100. Suci: Slaven Sivčević i Krešimir Milinović, delegat: Željko Mladinić (svi iz Splita).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (2 obrane), Macan (2), Fatović (3), Lončar, Joković (1), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (1), Kržić (1), Žuvela, Benić (3), Cukrov (1), Vukojević (8 obrana), Stahor. Trener: Vjeko Kobešćak.
PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić (8 obrana), Čunko, Brubnjak (2), Babić, Peroš (1), Blažić, Tkač (1), Rakovac (1), Augusti, Vrlić, Paparić (1), Marić (2), Milošević, Car. Trener: Igor Hinić.
Igrač više: Jug CO 9/5, Primorje EB 11/3
Peterci: Jug CO -, Primorje EB -
Četvrtine: 4:2, 5:2, 1:1, 4:3

Prva utakmica: Primorje EB - Jug CO 6:18

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća