Sport Vaterpolo

VATERPOLO

MARKO BIJAČ Dubrovčanin osvojio prvi trofej u Italiji!

VATERPOLO
Marko Bijač je osvojio svoj prvi trofej s PRO Reccom, koji je po četrnaesti put osvojio Kup Italije. U velikom finalu završnog turnira, koji se igrao u Bariju, nadigrao je Bresciu sa čak 10:3. To je prvi trofej koji je s najtrofejnijim talijanskim klubom osvojio 71-godišnji Ratko Rudić, zatim ovo je prvi trofej koji je Aleksandar Ivović osvojio kao kapetan PRO Recca... Bijač je u finalu branio prvih pola sata, a tada ga je zamijenio legendarni Stefano Tempesti, koji je branio zadnje dvije minute. Prvog dana završnog turnira PRO Recco je dobio Posillipo sa čak 18:4, a u polufinalu Ortigiu s 13:7...

U kapici PRO Recca su dva Hrvata slavila osvajanje Kupa - Marko Bijač i Luka Bukić. 

- Odigrali smo jednu od najboljih utakmica ove sezone - istaknuo je nakon osvajanja trofeja Rudić, te podvukao: Pokazali smo zrelost i organizaciju u svim fazama igre.

Na činjenicu kako mu je ovo prvi trofej s PRO Reccom, i prvi klupski trofej nakon punih 29 godina, samo je dodao: Svaka pobjeda je lijepa.

Rudić je s Partizanom krajem 80-ih osvojio prvo Mediteranski kup te Kup SFRJ 1990. godine. Prije toga je bio izbornik SFRJ, a nakon vođenja Partizana izbornik Italije, SAD-a, Hrvatske i Brazila. Najuspješniji je trener u povijesti vaterpola.

Bijač je pak stigao s PRO Reccom do svog prvog trofeja nakon odlaska iz Juga prošlo ljeto. S matičnim klubom je osvajao pet različitih trofeja (prvak Hrvatske, Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvak Europe te europski Superkup). S reprezentacijom medalje na velikim natjecanjima (olimpijsko srebro, svjetsko zlato, svjetsko srebro, svjetsku broncu, europsku broncu...). Prije dvije godine LEN-aga je izabrala za najboljeg igrača Europe.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Voda u Gornjim selima nije za piće

Voda u Gornjim selima nije za piće
Pregledom terena izmjerena je povišena mutnoća na području Gornjih sela te se tamo voda ne preporučuje za piće. ...
Voda u Gornjim selima nije za piće

Uhićen vrlički Robin Hood!

Uhićen vrlički Robin Hood!
Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, uhićen je Srđan Djaković (59), odbjegli bankar koji je osumnjičen da je ...
Uhićen vrlički Robin Hood!