Sport Vaterpolo

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA: JADRAN CARINE (HN) - JUG CO 7:14

JUGAŠI NA CARINI PRIJAVILI TRI BODA Dvije dobre, dvije ne

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA: JADRAN CARINE (HN) - JUG CO 7:14
Jugaši nisu dozvolili novi gubitak bodova nakon poraza od Mladosti u Gružu. Dobili su u Igalu Jadran Carine Herceg Novi, prvaka Crne Gore, sa 14:7, te u 3. kolu upisali drugu pobjedu. Hrvatski prvak, koji nije bilo kompletan na prvom gostovanju u regionalnoj ligi (nije bilo kapetana Xavija Garcije, tu ulogu je obnašao Luka Lončar, istina, nije bio kompletan ni domaćin), na kraju je slavio uvjerljivo, međutim, dugo, dugo se mučio. Više od tri četvrtine domaćin je iznenađujuće držao korak, a na kraju se sam 'ubio'. Naime, Jugašima je posao uvelike olakšao Dragan Drašković, koji je sredinom posljednje četvrtine napravio brutalan prekršaj, te je Jug u završnici dobio četiri minute igrača više i peterac, koji je realizirao Loren Fatović.

U prvoj četvrtini je bilo 3:0, te u trećoj 7:4 za Jug. Toni Popadić je obranio u drugoj četvrtini kontru domaćina, koji je imao priliku izjednačiti na 4:4, te je isto tako sjajno reagirao kad je domaćin s igračem više bio u prilici poravnati na 7:7. Nakon prve spomenute obrane Popadića - Loren Fatović je kaznio domaćina te odveo Juga do 5:3, a nakon druge sjajne intervencije vratara hrvatskog prvaka Luka Lončar je pogodio za 8:6. Jadran Carine Herceg Novi je imao ne samo jednu priliku (napad) za izjednačiti na 7:7.

- Prve dvije četvrtine su bile dobre, a potom smo ušli u problema kakve smo imali na prethodnim utakmicama. Evidentno je da nam nedostaje snage, da smo u jednom procesu treninga, te padamo u nastavku. Na kraju je domaći igrač napravio brutalni prekršaj te smo izvukli utakmicu bez stresa, međutim, ponavljam, s igrom u prvoj polovici utakmice sam zadovoljan, a s igrom u drugoj polovici ne – istaknuo je Vjeko Kobešćak, Jugov trener.

Loren Fatović je bio prvi strijelac Juga, istaknuo se u napadu i Luka Lozina...

Jugaši sad igraju dva puta sa splitskim Jadranom. Oba puta u Gružu. Prvo u Ligi prvaka (subota, 3. studenog, splitski sastav će u Gružu biti u ulozi domaćina jer bazen u Splitu još nije u funkciji nakon obnove), a sedam dana poslije, 10. studenoga, ogledat će se za bodove u Triglav regionalnoj ligi. 
3. KOLO Jadran Carine (HN) – Jug CO 7:14
IGALO Bazen Instituta. Gledatelja 300. Suci: Putniković (Beograd) i Mišković (Kotor). Delegat: Brguljan (Prčanj).
JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Kandić (5 obrana), Brkić, Popadić (1), Obradović, Baničević (2), Radović, Mijušković, F. Gardašević (2), M. Gardašević, Spaić, Drašković, Petković (2), Tešanović (5 obrane), Vučurović. Trener: Vlado Gojković.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Macan, Fatović (4), Lončar (1), Joković (2), Stahor, Lozina (3), Merkulov, Tomasović (1), Kržić (1), Benić (1), Papanastasiou (1), Vukojević, Žuvela. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran Carine (HN) 13/6, Jug CO 8/5
Peterci: Jadran Carine (HN), Jug CO 1/1
Brutalan prekršaj: Dragan Drašković (27)
Četvrtine: 1:3, 2:3, 3:1, 1:7

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Šetnja kroz šest stoljeća Orlanda

Šetnja kroz šest stoljeća Orlanda
Predavanje povjesničara umjetnosti Ivana Viđena „Crtice iz povijesti dubrovačkoga Orlanda“ koje će se održati u ...
Šetnja kroz šest stoljeća Orlanda

FOTO Veselje uz izložbu i poeziju

FOTO Veselje uz izložbu i poeziju
Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije osobe Dubrovnik svečano je otvorena izložba likovnih ...
FOTO Veselje uz izložbu i poeziju