Sport Vaterpolo

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA: JUG CO - HAVK MLADOST

PRVA VELIKA UTAKMICA U GRUŽU OVE SEZONE Mladost je jača, želi zagorčati život Jugašima, Lončar ističe: 'Favoriti smo, ali smo itekako oprezni!'

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA: JUG CO - HAVK MLADOST
Prva epizoda serije u kojoj su glavne uloge Jug CO i Mladost 'prikazuje' se u Gružu ove subote od 19.15 sati. Druga epizoda u Triglav regionalnoj ligi s istim glumcima je 26. siječnja 2019. godine na Savi. Neki očekuju kako će treća biti na Final fouru. Plus 'snimat' će se najmanje dvije epizode u europskoj Ligi prvaka budući su suparnici u skupini, zatim najmanje jedna u Kupu Hrvatske - jer su u istoj kvalifikacijskoj skupini. U oba natjecanja mogu se ogledati još jednom, prije u Kupu Hrvatske, nego u europskoj Ligi prvaka, a ukoliko budu suparnici u doigravanju za prvaka Hrvatske - eto novih epizoda.

Prošle sezone su Jug CO i Mladost 'snimili' sedam epizoda. Tri u Triglav regionalnoj ligi, te četiri u finalu domaćeg prvenstva. U oba natjecanja su igrali finale, ali u oba Mladost nije mogla preko Juga do trofeja. Uspjela je tek iznenaditi u drugoj utakmici finalne serije domaćeg prvenstva kad je na svojoj Savi dobila Jugaše sa 6:5, nanijela im prvi i jedini poraz u domaćim natjecanjima prošle sezone, a ta utakmica će se pamtiti jer zvuči nevjerojatno – Mladost je pobijedila iako je tek u nastavku, sredinom treće četvrtine, postigla prvi pogodak! Na poluvremenu je bilo 3:0 za Jugaše.

Mladost se ove sezone vratila u europsku Ligu prvaka. Novu sezonu je dočekala jača. Dovela je MVP Europskog prvenstva – srpskog reprezentativca Miloša Ćuka, došli su Marino Čagalj, pa bombarder Antonio Petković, ruski reprezentativac Konstantin Kharkov. Ima trener Zoran Bajić na vratima i dalje Ivana Marcelića, na mjesto drugog je stigao Luka Sučić. U dva metra je sjajni Cosmin Radu. 'Žapcima' je želja zagorčati život Jugašima, ne dozvoliti im da mirno spavaju uoči (brojnih) međusobnih ogleda ove sezone. Mladost je uoči 'prve epizode' bez ozlijeđenog Ivana Buljubašića. Jug?

- Spremni smo. Domaćini smo, i kao takvi još veći favoriti. Ali, naravno, itekako oprezni. Prvo jer je početak sezone i vidljive su oscilacije u igri. Isto je i s Mladosti. Ona je u srijedu u Ligi prvaka kod kuće počela slabije protiv Hannovera, pa se digla i osvojila bod. Mi smo pak odlično otvorili utakmicu u Berlinu protiv Spandaua, a na kraju smo se čupali da sačuvamo pobjedu. Drugo iz razloga jer je Mladost opasnija i jača nego prošle sezone. Sad je Čagalj na beku, Ćuk je odličan šuter, a sad je tu još i Petković. Mladost je ove sezone jača na vanjskim pozicijama – istaknuo je Zagrepčanin u redovima Juga, 31-godišnji Luka Lončar. Sjajni centar Juga i hrvatske reprezentacije stigao je te brani boje Juga od ljeta 2015. godine. Ponikao je u Mladosti, igrao još za Solaris, Medvešćak i talijansku Bresciju. Osim što je s Jugom osvojio 11 trofeja od čega dva europska (2016. prvak Europe i osvajač europskog Superkupa), s reprezentacijom je, kad se u obzir uzmu najvažnija natjecanja, vlasnik zlata (2017.), srebra (2015.) i bronce (2013.) sa svjetskih prvenstava, srebra s Olimpijskih igara 2016., te bronce s EP-a 2018. godine.

Jug ima još nekoliko igrača čiji je karton prepun uspjeha, klupskih i reprezentativnih, poput Lončarevog. Prva velika utakmica ove sezone u Gružu, ogled Jug CO i Mladosti, dva najtrofejnija hrvatska kluba, četverostruki je domaćin sedmerostrukom europskom prvaku, izravno prenosi Arena sport 1. Televizijske kamere će se u Gružu upaliti u 19.10 sati.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije