Sport Vaterpolo

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

PRVA UTAKMICA I PRVA POBJEDA JUGAŠA Mijenja se kapetan, mijenjaju se igrači, ali se ne mijenja pobjednik

TRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA
Prva utakmica, i, naravno, prva pobjeda najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba, koji ima 62 trofeja u svojim vitrinama, i koji za cilj ove sezone ima doći do brojke od 65 trofeja, a želja mu je jedan više – 66. Jugaši su u toj prvoj utakmici savladali u Gružu Šabac sa 16:8. Utakmicom s novakom, Šabac prvi put za bodove u Gružu u TRL, Jugaši su počeli novu sezonu. U Triglav regionalnoj  ligi brane naslov, točnije, prvi su favoriti za osvajanje četvrtog uzastopnog, a ukupno petog naslova pobjednika.

Dalje – prva utakmica nove sezone bila je prva za Marina Tomsovića, Danila Merkulova i Alexandros Papanastasioua u kapici Juga. Prvi je 16 godišnjak iz splitskog Mornara kojem je majka iz Cavtata. Drugi je ruski reprezentativac, koji je stigao iz hercegnovskog Jadrana, a treći je najbolji igrač EP-a do 19 godina gdje je Grčka bila najbolja, a koji je u Juga stigao iz Glyfade.

Zatim, bila je ovo prva utakmica novog kapetana. Traku je ponio Xavi Garcia, te postao prvi stranac s kapetanskom trakom u povijesti kluba. Naslijedio je Marka Bijača, koji je ovog ljeta otišao u PRO Recco, a kojeg je na vratima zamijenio Toni Popadić, koji je prošlu sezonu proveo u španjolskom Mediterraneiu. Juga su napustili nakon jedne sezone Talijan Vicenzio Renzuto (PRO Recco) i Srbin Viktor Rašović (Szolnok). Marko Ivanković i Nikola Pavličević, Jugova djeca, od ove sezone nose kapicu Primorca iz Kotora.  

Utakmica Jug CO – Šabac: prvi gol u novoj sezoni, prvi gol u Gružu, postigao je novi kapetan, točnije, postigao je Xavi prva dva pogotka. Jugaši su poveli 2:0, dobili prvu četvrtinu s 5:1, dobili s sve četiri četvrtine (4:3 drugu, 3:2 treću, te 4:2 četvrtu).

Novost je i na klupi Juga. Vjeku Kobešćaku je i dalje pomoćnik Đani Pecotić, ali sad i Miho Bobić. 

U srijedu počinje europska Liga prvaka. Jug CO je gost Spandaua 04 u Berlinu. Samo je Maro Joković odmarao u 1. kolu TRL-e. Naravno, nedostajao je i povratnik u Juga, Sandro Sukno. Međutim, na njegov povratak u bazen nakon operacije srca trebat će još pričekati.
Jug CO – Šabac 16:8
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 250. Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Veselin Mišković (Kotor).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Tomasović, Garcia (3), Lozina (3), Merkulov (2), Čulina (1), Stahor, Benić (1), Papanastasiou (4), Vukojević, Žuvela. Trener: Vjeko Kobešćak.
ŠABAC: G. Pijetlović (6 obrana), Eraković, Marković (2), Repanović, Toholj (1), Velkić (2), Rogač (1), Ličanin, Janković (2), Vučinić, Ilić, Savković, Vitorović, Ognjen Vasović. Trener: Miodrag Mirović.
Igrač više: Jug CO 5/2, Šabac 7/1
Peterci: Jug CO 2/2, Šabac –
Četvrtine: 5:1, 4:3, 3:2, 4:2

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

STUDENTSKO PH Zlato, srebro i bronca!

STUDENTSKO PH Zlato, srebro i bronca!
Petrunjela Pavić prva u kategoriji do 78 kilograma, Bruna Bilić druga u kategoriji do 57 kilograma, a Stjepo Rok...
STUDENTSKO PH Zlato, srebro i bronca!