Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 19 GODINA Hrvatska bez postolja, Jugaš sa zlatom

VATERPOLO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija zauzela je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina, koje se igralo u Minsku, u Bjelorusiji. Nakon što je sa četiri pobjede (tri u skupini: Slovenija 14:4, Turska 8:4 i Španjolska 10:9, te u četvrfinalu Rusija 5:4) stigla među četiri najbolje, upisala je dva poraza. U polufinalu je doživjela težak poraz, utakmicu zaključila bez postignutog pogotka (Grčka je bila bolja s 8:0), a na kraju je izgubila utakmicu za treće mjesto od Španjolske s 9:8 iako je u tri navrata imala tri pogotka prednosti (4:1, 5:2 i 6:3). 

Naši su prvi pogodili u ogledu za broncu, a nakon što su Španjolci izjednačili, nanizali su tri pogotka, a nakon što su treći put imali plus tri, Španjolska je napravima ni manje, ni više, nego 5:0 te tri minute i 12 sekundi prije kraja utakmice s 8:6. Ipak, naši uspjevaju izjednačiti na 8:8, ali ne i nakon što je Španjolska 47 sekundi prije kraja četvrte četvrtine povela s 9:8 unatoč izborenom igraču više... 

Kristijan Čulina, jedini Jugaš u reprezentaciji Hrvatske, i jedan od najmlađih, prije neki dan je igrao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Mađarskoj, postigao je na EP-u za igrače do 19 godina dva pogotka. Po jedan u prve dvije utakmice, protiv Slovenije i Turske. Igrao je u svih šest utakmica hrvatske reprezentacije na EP-u. U utakmici za treće mjesto niti jedan od njegova tri šuta nije završio pogotkom. 

Na EP-u u Minsku sudio je Vlaho Radičević. Dubrovački međunarodni sudac je nakon suđenja utakmica po skupinama, sudio četvrtfinale u kojem je Crna Gora s 11:9 dobila Mađarsku, na kraju je svirao ogled za peto mjesto u kojem je Italija s 8:4 dobila Srbiju. Očekivano, kad je Hrvatska bila među četiri, Radičević nije bio u igri za utakmice koje su odlučivale o podjeli medalja.

Naslov prvaka osvojila je Grčka, koja je sa 14:12 u finalu bila bolja od Crne Gore. Alexandros Panastasiou, koji je u ljetnom prijelaznom roku postao novi igrač Jug Croatia osiguranja, sa čak 5 pogodaka bio je prvo ime Grčke u polufinalu, a istaknuo se i u finalu postigavši 3 pogotka. 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije