Sport Vaterpolo

VATERPOLO/SVJETSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 20 GODINA

HRVATSKA U FINALU PALA NA PETERCE Grčka slavi, Jacob i Nikola sa srebrom oko vrata

VATERPOLO/SVJETSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 20 GODINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina poražena je u finalu Svjetskog prvenstva od Grčke, koja je dan prije u polufinalu s trona skinula domaćina, Srbiju. O prvaku su na kraju odlučivali peterci. Jedan promašaj naših, Franko Lazić je u drugoj seriji zatresao okvir gola umjesto mreže, ostavio je naše bez zlata.

Hrvatska je bolje otvorila finale u Beogradu. Povela je s 2:0. Vodila tri minute prije kraja treće četvrtine i s tri razlike (5:2). Na početku posljednje sa 6:4. Grčka je nakon toga s tri pogotka preokrenula. Povela je koju sekundu prije ulaska u posljednju minutu. Naši su izjednačili pogotkom Dubrovčanina Jacoba Merčepa takoreći sa zvukom sirene te su peterci odlučivali o naslovu svjetskog prvaka. Nažalost, tu Hrvatska nije bila uspješna. Drugi Dubrovčanin u reprezentaciji, Nikola Pavličević zbog tri isključenja nije dočekao kraj finala.

Naši su nakon finala bilo neutješni iako je osvojeno srebro novi veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Zanimljivo, Grčka je u četvrtfinalu gubila od Španjolske sa 6:3, ali se vratila te izborila polufinale u kojem je zaustavila prvog favorita za zlato, domaćina, Srbiju. U finalu je Grčka opet zaostajala tri razlike...

Broncu je osvojila Srbija, koja je u utakmici za treće mjesto dobila s 12:11 Mađarsku. Hrvatska je u Beogradu do finala dobila svih šest utakmica.

Grčka – Hrvatska 7:7, nakon peterca 12:10
BEOGRAD Bazen 'Milan Gale Muškatirović'. Gledatelja 800. Suci: Vladimir Golikov (Rusija) i Ivan Raković (Srbija).
GRČKA: Zerdevas (9 obrana), Skoumpakis, Gardikas (3), Gkiouvetsis (1), Nikolaidis (1), Papanastasiou (1), Giannopoulos, Mouratidis, Delagrammatikas, Troulos (1), Masmanidis (1), Kapetanakis, Polymeris. Izbornik: Theodoros Lorantos.
HRVATSKA: Čubranić (11 obrana), Dužević (1), Zović (1), Merčep (1), Butić, Dašić, Pejković (1), Pavličević, Lazić (1), Burić (1), Biljaka (1), Paparić, Podrug. Izbornik: Nikica Gulin.
Igrač više: Grčka 10/3, Hrvatska 13/4
Peterci: Grčka -, Hrvatska -
Četvrtine: 1:2, 1:2, 2:1, 3:2 – peterci: 5:3

Peterci, prva serija: 1:0 Troulos, 1:1 Dašić, druga serija: 2:1 Papanastasiou, 2:1 Lazić (stativa), treća serija: 3:1 Gardikas, 3:2 Burić, četvrta serija: 4:2 Masmanidis, 4:3 Merčep, peta serija: 5:3 Gkiouvetsis.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Thompson na Stradunu 6. prosinca

Thompson na Stradunu 6. prosinca
Grad Dubrovnik za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, organizira na Stradunu koncert Marka Perkovića Thomps...
Thompson na Stradunu 6. prosinca