Sport Vaterpolo

VATERPOLO

HRVATSKA U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA DO 20 GODINA Jacob i Nikola imaju medalju!

VATERPOLO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se finale Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se igra u Beogradu. Dobila je u polufinalu Mađarsku sa 6:4 (3:2, 1:0, 0:2, 2:0) te osigurala medalju U sastavu naše reprezentacije su i dvojica Dubrovčana, Jugaši Jacob Merčep i Nikola Pavličević.

Antonio Duždević i Rino Burić su s dva pogotka bili prvi strijelci Hrvatske protiv Mađarske, dok su po jednom mrežu suparnika pogađali Franko Lazić i Lovro Poparić. Mađarska je vodila s 1:0 i 2:1, a potom naši 18 i pol minuta nisu primili pogodak. U tom periodu postigli su tri pogotka te na poluvremenu imali vodstvo 4:2. U posljednjoj minuti treće četvrtine dva pogotka Mađarske za izjednačenje 4:4. Naši bez pogotka više od 15 minuta nakon čega Rino Burić dvije minute i 22 sekunde pogađa s igračem više. Isti igrač je 48 sekundi, opet s igračem više, zakucao za konačnih 6:4. Hrvatska je odlično odigrala obranu. Ne samo proiv Mađara u polufinalu. U svim utakmicama na SP-u to joj je bilo na prvom mjestu.

Hrvatska će u finalu, u nedjelju, 13. kolovoza s počekom u 20 sati, igrati protiv Grčke, koja je s 9:8 dobila domaćina, Srbiju.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Thompson na Stradunu 6. prosinca

Thompson na Stradunu 6. prosinca
Grad Dubrovnik za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, organizira na Stradunu koncert Marka Perkovića Thomps...
Thompson na Stradunu 6. prosinca