Sport Vaterpolo

VATERPOLO

SVJETSKA LIGA Hrvatska nadigrala Japan

VATERPOLO

Japan je na Olimpijskim igrama u Riju ugodno iznenadio iako je izgubio svih pet utakmica u skupini. Međutim, od Grčke primivši osmi pogodak tek u posljednjoj sekundi (poraz 8:7), protiv Srbije je vodio s 5:2 nakon prve četvrtine, namučio je i Australiju (poraz 8:6), ali deset mjeseci poslije, protiv svjetskih i olimpijskih doprvaka na startu završnog turnira Svjetske lige, koji se igra u Ružu, 100 kilometara od Moskve, nije imao izgleda. 

Hrvatska je u prvoj utakmici turnira i skupine 'B' bila bolja od Japana s 13:5. Poveli smo nakon 90 sekundi igre pogotkom Andra Bušlje, koji je u odsustvu ozlijeđenog Sandra Sukna preuzeo ulogu kapetana. S igračem više Maro Joković je sredinom prve četvrtine poduplao prednost. Japan je nakon toga uspio izjednačiti. Potom serija Hrvatske 5:0. Gotovo 13 minuta naši bez primljenog pogotka. Već tad je bilo jasno tko će slaviti. Antonio Petković i Anđelo Šetka su s po tri pogotka bili prvi strijelci Hrvatske. Istaknuo se i naš vratar. Marko Bijač je imao čak 15 obrana.

U skupini 'B' su još Rusija i Australija. Naši s domaćinom, Rusijom, igraju u srijedu, 21. lipnja s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu, a u četvrtak, 22. lipnja, suparnik je Australija, koju vodi Elvis Fatović (15 sati).

U drugoj skupini završnog turnira su Kazahstan, Italija, SAD te Srbija, branitelj naslova.

Hrvatska – Japan 13:5
RUZA
 Vodena palače. Gledatelja 200. Suci: Nikolaos Boudramis (Grčka) i Haz Ortega (SAD).
HRVATSKA: Bijač (15 obrana), Macan, Petković (3), Lončar (1), Joković (2), Buljubašić (1), Vuličević, Bušlje (1), Fatović (1), Krapić, Šetka (3), Garcia (1), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.
JAPAN: Tanamura (9 obrana), Adachi (1), Kawamoto, Shiga, Yoshida, Ida, Shimizu, Takata (1), Arai (1), Inaba, Okawa (1) Araki (1), Fukushima. Izbornik: Yoji Omoto.
Igrač više: Hrvatska 7/5, Japan 6/2
Peterci: Hrvatska 1/0
Četvrtine: 4:2, 3:0, 1:2, 5:1

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave