Sport Vaterpolo

VATERPOLO/SVJETSKA LIGA

BEZ SUKNA U RUSIJI, BUŠLJE KAPETAN 'Svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas'

VATERPOLO/SVJETSKA LIGA

Pod vodstvom izbornika Ivice Tucka na završnici Svjetske lige u Ruzu, 100 kilometara od Moskve, nastupit će za Hrvatsku vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Luka Lončar i Ivan Krapić, braniči Andro Bušlje, Marko Macan i Ivan Buljubašić te Maro Joković, Xavi Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Antonio Petković.

Hrvatska je u skupini 'B' s Australijom, domaćinom, Rusijom te Japanom, koji nam je prvi suparnik (utorak, 20. lipnja u 14.20 sati). U srijedu, 21. lipnja naš igraju s Rusijom (19 sati), a u četvrtak, 22. lipnja, s Australijom (15 sati). U skupini 'A' su Srbija, SAD, Kazahstan i Italija. Nakon toga počinje završni dio, po klasičnom kup sustavu. Prvi iz ‘A’ protiv četvrtog iz ‘B’, drugi iz ‘A’ protiv trećeg iz ‘B’, itd.

Deset dana dobrog rada, zajedništva i izvrsne atmosfere na pripremama u SAD-u, gdje je Hrvatska četiri puta igrala protiv domaćina od čega je tru utakmice dobila, a jednu izgubila, poremetila je ozljeda Sandra Sukna.

- Već dugo nisam vidio igrača koji se nakon pregleda kod liječnika vratio sa suzama, eto koliko mu je to teško palo, što neće biti dio reprezentacije i što sada neće biti s nama. To je pravi znak privrženosti nacionalnoj vrsti, hrvatskoj kapici i ovoj sjajnoj grupi mladića – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Ulogu kapetana je tako preuzeo drugi Dubrovčanin, Andro Bušlje.

- Svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas. Očekujemo da ćemo tako i nastaviti, prvo kroz Svjetsku ligu a potom naravno, da ćemo najbolji biti u Budimpešti na onome što je najvažnije, Svjetskom prvenstvu – istaknuo je Bušlje.

U najavi utakmice s Japanom, Tucak je istaknuo:

- Japan je reprezentacija s najvećim napretkom u posljednje vrijeme. Plivački nevjerojatno spremna momčad. Podsjetit ću da je to reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama protiv Grčke izgubila u posljednjoj sekundi, te reprezentacija koja je Srbiju vodila 6:2 – naglasio je Tucak.

Naslov pobjednika brani Srbija, koja je osvojila zadnja četiri izdanja, a bila najbolja osam puta u zadnjih deset godina. Po jednom Crna Gora (2009.) i Hrvatska (2012.).

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave