Sport Vaterpolo

DUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

UŽIVAJMO U FINALU, REKAO JE XAVI GARCIA 'Sve što smo napravili do danas je nevjerojatno, ali idemo dalje, ne želimo sad stati!'

DUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Odradili su Jugaši trening jutro nakon velike pobjede protiv PRO Recca te plasmana u finale. Napustili su velebnu Duna Arenu svega pet sati prije početka velikog finala protiv Szolnokija. Odluka o prvaku Europe počinje u 16.45 sati. Szolnoki prvi put prvak Europe ili peti put Jug CO?

- Zadnja utakmica sezone, i najvažnija utakmica. I najljepša utakmica. Vidim da je ekipa mirna. Radili smo kako smo trebali – rekao je Xavi Garcia. Szolnoki?

- Szolnoki ove sezone igra odlično. Mađarska liga je po meni najjača liga na svijetu, a Szolnoki je u finalu slavio s 3:0 protiv Egera. Za njima je jedna utakmica na Final Six-u, dok će nama finale biti treća u 48 sati. Ponavljam, spremni smo i za to. Uživajmo. Baš tako. Trebamo uživati.

Bilo bi najbolje prvo dobiti pa onda uživati, zar ne?

- Da. Da. Znate, vjerovali smo prije Olympiacosa da možemo dobiti. Vjerovali smo prije PRO Recca da možemo dobiti. Vjerujemo i sad uoči Szolnokija kako možemo dobiti.

Dakle, opet će početi 3:0 i 4:1 za Jug, kao što je bilo protiv Olympiacosa te PRO Recca?

- Samo da ne bude 3:0 za Szolnoki… Ha, ha. Ma, vidjeli ste kako je Olympiacos napravio 5:0 protiv nas, kako je PRO Recco u trećoj četvrtini s 3:0 stigao do vodstva 7:6. Hoću reći, utakmica traje 32 minute te ako i počnemo dobro, pa i ako ne krene dobro, nema stajanja. Ima vremena za sve. Ponavljam još jednom: uživajmo. Drugu sezonu za redom smo u finalu Lige prvaka. Ovo nitko nije očekivao. I samo ovo je veliki rezultat.

I dok Jug igra svoje drugo uzastopno finale, Garcia je tu jači. Njemu je ovo treće finale u nizu. U kapici Primorja EB je 2015., kad je Final Six bio u Barceloni, igrao finale protiv od PRO Recca.

- Da, nisam se toga ni sjetio. Ha, dobro je. Što se ovog finala tiče, nadam se da možemo osvojiti trofej. To bi bilo nešto nevjerojatno. Oba puta dobiti PRO Recco u polufinalu u Budimpešti, dva puta biti bolji i od Olympiacosa na Final Six-u. Sve što smo napravili do danas je nevjerojatno, ali idemo dalje. Ne želimo sad stati.

Jugaši su spremni za veliko finale! 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave