Sport Vaterpolo

VATERPOLO

BUKIĆ ODGOVORIO KOBEŠĆAKU 'Nerealno je očekivati da će klupski treneri određivati putem medija popis igrača za bilo koju od reprezentativnih akcija'

VATERPOLO

Vezano na ponavljane medijske objave Jugova trenera Vjekoslava Kobešćaka, prisiljen sam kao izvršni direktor i ujedno predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza podsjetiti da klupski treneri ne vode niti će voditi stručnu niti bilo kakvu drugu politiku Saveza.

Posebno je nerealno očekivati da će klupski treneri određivati putem medija popis igrača za bilo koju od reprezentativnih akcija.

Želim istaknuti kako HVS i Jug funkcioniraju u potpunom suglasju, te da Jug sudjeluje u radu Saveza kroz razna tijela – dopredsjednika Saveza, člana Upravnog odbora, te člana Stručnog savjeta koji je ujedno i direktor Juga. Stoga me čudi da se nakon odrađene reprezentativne akcije, koja je uredno najavljena, te za koju je na vrijeme poslat popis igrača na koji nitko nije imao primjedbi, trener kluba naknadno javlja s ovakvim opservacijama.

Ono sto je posebno začuđujuće vezano na Kobešćakov istup jest što izbornik Tucak svaki put kontaktira upravo Jug kako bi se informirao o stanju reprezentativaca i pokušao uskladiti njihove klupske i reprezentativne obveze. Dok se pak drugi klubovi poput Mladosti, Primorja, Mornara, kao niti jedan od stranih klubova u kojima igraju naši reprezentativci ne kontaktiraju.
Čude i raniji stavovi Jugova trenera u kojima javno postavlja pitanja zašto se za neku akciju ne pozove 6 ili 7 Jugovih igrača umjesto njih primjerice 4, ili kada ih je pozvano 5, zašto nije 3...

Vezano za povredu Javiera Garcije, naravno da nam je svima žao zbog nemilog događaja, no povrede su nažalost sastavni dio sporta, te su se događale i ranije, nebrojeno puta. Da se ova povreda kojim nesretnim slučajem dogodila Suknu, Bušlji ili Šetki, bi li bila jednako spomenuta? A tko je zaslužan što Garcia igra za Hrvatsku, dobro znaju i Xavi i Jug.

Zanimljivo je i kako Kobešćak primjerice predlaže Izborniku da ne vodi Lončara na utakmicu Svjetske lige u Francusku, nakon čega ga on 15 dana kasnije vodi u Srbiju na oproštaj njihova dva igrača. Koji kriteriji jednu revijalnu utakmicu u Srbiji čine važnijom od službenog nastupa Hrvatske reprezentacije? – napisao je Perica Bukić, Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Podsjetnik, Kobešćak je nakon utakmice Nizozemska - Hrvatska odigrane 10. siječnja u Eindhovenu, koju je naša reprezentacija dobila s 18:7, a na kojoj se ozlijedio Garcia, za klupsku stranicu izjavio: Na žalost ovo je već treći put u manje od godine dana da nam se igrači iz reprezentacije vraćaju ozljeđeni. Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići. Kod starijih igrača treba dozirati nastupe kako u klubu tako i u reprezentaciji. Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu, ali nadamo se njegovom što bržem oporavku i povratku u bazen. Nakon bolesti Pava Markovića ovo je već drugi igrač koji će biti van stroja na duži period i nadam se da je tu nedaćama kraj i da ćemo do kraja sezone biti zdravi i u punom sastavu’.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Festa od jabuka u Mokošici

Festa od jabuka u Mokošici
Eko Omblići i sva djeca Mokošice, dođite veselo danas u nedjelju, 20.listopada u 18.30 uz Dan jabuke u Eko centa...
Festa od jabuka u Mokošici