Sport Tenis

TENIS

FED CUP Hrvatska bez finala u Bathu

TENIS
Nisu uspjele naše tenisačice. Nakon što su u prva dva kola bile bolje od Turske i Gruzije, izgubile su od Srbije u odluci o pobjedniku skupine 'B'. Samo je prvo mjesto u skupini vodilo u finale turnira Prve skupine FED Cupa, koji se igra u Bathu, Velikoj Britaniji. Srbija, koja je bila bolja od Hrvatske s 2:1, sad čeka kako će završiti ogled između domaćina, Velike Britanije i Mađarske, koji je odlučuje tko će biti pobjednik skupine 'A', tj. tko će joj biti suparnik u finalu. Samo će pobjednik turnira u Bathu otići u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, plasman u drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Par je na kraju odlučio dvoboj Hrvatske i Srbije. Ana Konjuh i Darija Jurak su odlično počele protiv Aleksandre Krunić i Olge Danilović. Dobile su prvi set sa 6:1, ali nakon toga 6:1 i 6:4 za Krunić i Danilović. U trećem setu Srbija je imala jednu break loptu (i to u petom gemu, koju je iskoristila), a naše niti jednu u odlučujućem setu.

Inače, Srbija je povela s 1:0 (Danilović je savladala Janu Fett u tri seta - 2:6, 6:2, 7:6 (7) u meču u kojem je naša tenisačica imala meč loptu u tie breaku trećeg seta kad je od 4:6 stigla do 7:6 i servirala). Donna Vekić je izjednačila na 1:1 savladavši Krunić s 1:6, 7:5 i 6:1.
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije