Sport Tenis

TENIS

HRVATSKA OSTVARILA I DRUGU POBJEDU, TE SA SRBIJOM IGRA ZA FINALE Ana donijela oba boda za pobjedu protiv Gruzije

TENIS
Hrvatske tenisačice su ostvarile i drugu pobjedu, nakon Turske dobile su i Gruziju, također s 2:1, te će se protiv Srbije u posljednjem, 3. kolu, u petak, 8. veljače, boriti za prvo mjesto u skupini 'B', koje vodi u finale turnira Prve skupine FED Cupa, koji se igra u Bathu, Velikoj Britaniji. U finalu pobjednika skupine 'B' očekuje pobjednik 'A' skupine u kojoj su Grčka, Mađarska, Slovenija i Velika Britanija, a tko bude uspješniji u finalu plasirat će se u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Junakinja pobjede protiv Gruzije bila je Ana Konjuh, koja je za 1:0 bila bolja sa 6:4 i 6:3 od četiri dana mlađe Mariam Bolkvadze, a nakon što Jana Fett nije uspjela dobiti Jekaterinu Gorgodze (hrvatska izbornica Iva Majoli odlučila je odmoriti Donnu Vekić), Dubrovkinja je u paru s Darijom Jurak sa 7:5 i 6:1 savladala Gorgodze i Oksanu Kalashnikovu.

- Bilo je teže nego što sam očekivala, ali barem se samopouzdanje diže. Nezgodna je suparnica, ljevoruka, ali uspjela sam naći rješenje. Ruka je u redu, to je također važno - istaknula je Ana nakon pobjede protiv Bolkvadze.

- Odlučili smo da se Donna treba odmoriti, pa zato nije igrala, jer je bila dosta iscrpljena nakon turnira u Sankt-Peterburgu i meča protiv Turske. Nadali smo se da ćemo do pobjede doći već nakon pojedinačnih mečeva, no nije se tako dogodilo. Svejedno, jako smo vjerovali u par, jer Darija i Ana su uvijek bile odlične u Fed Cupu - naglasila je Majoli.

Srbija je također u prva dva kola bila bolja od Gruzije (2:1) i Turske (3:0). 

FOTO Slika zagrljaja Ane Konjuh i hrvatske izbornice Ive Majoli nakon pobjede protiv Gruzije krasi naslovnicu službene stranice FED Cupa
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Prometna nesreća kod skretanja za Lozicu

Prometna nesreća kod skretanja za Lozicu
Jutros oko 9:10 došlo je do prometne nesreće kod sretanja za Lozicu. Kako neslužbeno doznajemo, u nesreći su sud...
Prometna nesreća kod skretanja za Lozicu