Sport Tenis

TENIS U UVALI LAPAD

SJEĆANJE NA ĐURA BOKUNA Dupla kruna za Saru Svetac i Luku Mikruta

TENIS U UVALI LAPAD

Sara Svetac i Luka Mikrut pobjednici su Memorijala Đuro Bokun za uzrast do 14 godina, koji se proteklog vikenda odigrao na terenima u Uvali Lapad u organizaciji Tenis kluba Dubrovnik. Pobjednici su članovi Tenis kluba Split, i oboje su bili u ulozi prvih nositelja turnira.

Svetac je s tri pobjede bez izgubljenog seta, protivnicama je prepustila samo devet gemova, osvojila Memorijal. U finalu je sa 6:3 i 6:1 bila bolja od Leonarde Kajkić iz Vinkovaca. U polufinalu su Svetac i Kajkić bile bolje od Nikoline Vukić, članice Dubrovnika odnosno Leticie Tarocco, članice Raguse. Svetac je igrajući s Leticiom Tarocco osvojila i turnir parova. Sa 6:3 i 6:2 dobile su u finalu Niku Granić i Klaru Kožul, članice Šubičevca odnosno Zadra.

Mikrut je u finalu sa 6:3 i 6:1 dobio Ivana Šodana, također člana Splita. Mikrut je u polufinalu bio bolji od Ainura Garifullina, dok je Šodan finale izborio pobjedom protiv Walkera Allena. Kao i u ženskoj konkurenciji, tako i u muškoj, dvostruka pobjeda: Mikrut je igrajući s Allenom osvojio i turnir parova. U finalu su dobili Garifullina i Duju Markovinu sa 6:1 i 6:4. 

Turnir u Uvali Lapad igra se u spomen na Đura Bokuna, tenisača Dubrovnika, koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja Dubrovnika, u studenom 1991. godine. Đuro Bokun je imao samo 11 godina. 

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Zavrelje bez vode

Zavrelje bez vode
"Zbog popravka kvara na vodoopskrbnoj mreži danas će bez vode biti Zavrelje u vremenu od 9.00 do 13.00 sati", ja...
Zavrelje bez vode