Sport Tenis

TENIS

DUBROVNIK DUD BOWL Mihovil Španja malim tenisačima: 'Slijedite svoj cilj!'

TENIS

Uoči početka četvrtog međunarodnog teniskog turnira Dubrovnik DUD Bowl za uzrast do 11 godina, nakon što su zaključene prijave, Mihovil Španja održao je edukacijsko predavanje malim tenisačicama i tenisačica, sudionicima turnira u Gospinom polju, koji počinje u ponedjeljak, 26. lipnja i traje do 1. srpnja.

- Već drugu godinu zaredom imam tu čast i veliko zadovoljstvo biti dijelom ove fantastične sportske priče koja može biti na ponos svima nama u Dubrovniku. Zahvaljujem se organizatorima i gosparu Pasku Baroviću na ukazanom povjerenju. Nadam se kako će neki moji savjeti i sportsko iskustvo biti od pomoći malim tenisačima kako bi se lakše nosili s tremom i vlastitim očekivanjima u mečevima koji ih očekuju – istaknuo je jedan od najuspješnijih dubrovačkih sportaša, bivši plivač koji je u karijeri, koju je zaključio osvajanjem brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, osvojio 26 medalja na velikim natjecanjima, obarao svjetske i europske rekorde. Španja je na Paraolimpijskim igrama nastupio četiri puta (Sydney 2000., Atena 2004., Peking 2008. i London 2012.) te na njima osvojio ukupno četiri brončane medalje.

- Uživao sam družeći se s malim tenisačima. Poručio sam im da slijede svoj cilj koji će sigurno biti protkan lošim i lijepim trenucima. Važno je da znaju kako je poraz ono što je dio svake pobjede i razvoja te da je važno da uživaju u onome što rade. Tada će biti veliki igrači i ljudi prije svega  – dodao je Španja. Poželio je malim tenisačicama i teisačica iz 46 država sreću u turniru te da se i iduće godine opet vide u Dubrovniku, na tenis terenima u Gospinom polju.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Đe si?

Đe si?
Objektivu Dubrovačkog vjesnika ne može promaći šetač Uvalom. Nakon jutarnje, donosimo i poslijepodnevnu špicu i ...
Đe si?