Sport Tenis

TENIS

PREKO BELGIJANKE DO BELGIJANKE Adio Flipkens, dobar dan Wickmayer

TENIS

Ana Konjuh je izborila 2. kolo WTA turnira u Aucklandu. Dobila je meč, koji je počeo u utorak i koji je prekinut zbog kiše te nastavljen u srijedu, 4. siječnja. U trenutku prekida Ana je vodila protiv Kirsten Flipkens s 1:0 u setovima (6:4) i gubila u drugom setu s 5:2. Na kraju, nakon dva sata i 4 minute igre, 6:4, 3:6 i 6:3 za 19-godišnju dubrovačku tenisačicu protiv dvanaest godina starije Belgijanke.

Ana je u nastavku meča dobila prvi gem na svoj servis bez izgubljenog poena te došla do 3:5. Potom je igrala za spas drugog seta. Trebala je oduzeti servis Flipkens kako bi spriječila da Belgijanka izjednači na 1:1 (Flipkens – Konjuh 15:0, 15:15, 30:15, 30:30, 30:40/break lopta, 40:40, A:40, 40:40, A:40). Kako nije uspjela igrao se treći odlučujući set.

Prvi gem trećeg seta bez izgubljenog poena za Anu. U drugom gemu Flipkens je uzvratila. U trećem gemu Ana je imala 30:0, 40:30 te prednost i kad to nije iskoristila, Flipkens je imala tri break lopte. Drugu i treću break priliku na Anin drugi servis. Nakon što je spasila treću break loptu, Ana je desetim as servisom došla do prednosti te potom uzela gem i povela s 2:1. U četvrtom je Ana imala break loptu, ali je Flipkens stigla do izjednačenja - 2:2. U petom gemu je sve bilo jasno – 3:2 za Anu, kao i u šestom – 3:3. U sedmom gemu sjajan Anin lob za 40:15 nakon čega je napravila tri pogreške te je Flipkens imala break loptu, ali tada sjajan servis Ane za izjednačenje. Nakon toga je dobila i iduća dva poena te povela sa 4:3. U drugom poenu osmog gema dvostruka servis pogreška Flipkens, zatim još jedan winner Ane, koja je izborila tri break lopte. Nakon dobrog servisa Belgijanke, sjajna skraćena lopta za vodstvo 5:3 Ane, koja je potom servirala za meč. Bez izgubljenog poena je dobila deveti gem te otišla u 2. Kolo u kojem je za nekoliko sati čeka ogled s još jednom Belgijankom, Yanina Wickmayer.

Ana je već igrala protiv Wickmayer, i to 2014. u Wimbledonu kada je iz kvalifikacija stigla do 3. kola. Dobila je tada Wickmayer u 2. kolu s 3:6, 6:2 i 6:2. Wickmayer, koja je starija osam godina i jedanaest mjesta slabije plasirana od Ane (Wickmayer je 58. tenisačica svijeta), osvojila je u karijeri pet WTA naslova. Uspješnija iz ogleda Konjuh - Wickmayer izborit će četvrtfinale.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

KUD 'Stjepan Radić' upisuje nove članove

KUD 'Stjepan Radić' upisuje nove članove
KUD “Stjepan Radić” sutra, u nedjelju 19. siječnja 2020. u Domu kulture u Pridvorju, s početkom u 18:00 sati, or...
KUD 'Stjepan Radić' upisuje nove članove